Canals

Destapar la Ruta del Vi

El Penedès posa a l’abast del visitant dos-cents establiments i centenars d’experiències

Durant els mesos d’estiu, la vinya presenta la seva màxima esplendor i és el moment de gaudir de les activitats a l’exterior
Amb pràcticament dos-cents establiments, la Ruta del Vi aplega gairebé setanta cellers visitables

La Ruta del Vi del Penedès és una agrupació d’empreses i entitats, gestionada des del 2002 pel Consorci de Promoció Turística del Penedès, que ofereixen experiències turístiques a les comarques del Garraf, l’Alt i el Baix Penedès i l’Anoia: cellers, allotjaments, restaurants, museus, botigues especialitzades i serveis turístics, formen part d’aquesta oferta. Amb pràcticament dos-cents establiments, aquesta ruta aplega quasi setanta cellers visitables. La Ruta del Vi ofereix la possibilitat de conèixer el món del vi des de diferents perspectives, amb visites als cellers i experiències de maridatges i tastos, a més de rutes a peu i en bici entre vinyes, o dinars, pícnics i brunchs en espais singulars i en contacte amb la natura. La ruta inclou miradors sobre les vinyes, rutes culturals guiades i visites a museus i espais artístics relacionats amb el sector de la vinya i el vi.

La Ruta del Vi inclou, a més, una extensa oferta gastronòmica que vincula la cuina de mar (de Vilanova i Sitges) amb els vins de la zona i la cuina d’interior (amb plats singulars com el xató o les coques enramades) amb vins i escumosos del Penedès.

La cultura del vi està tan integrada a la zona que és pràcticament impossible no trobar-la en totes les activitats culturals i tradicionals que s’hi fan. Tota la informació de la Ruta del Vi la trobareu a www.penedesturisme.cat. Però, tant si opteu pel Penedès marítim com si opteu pel Penedès interior, heu de buscar la manera de gaudir de tastos o maridatges en algun celler i aprofitar les activitats que s’hi organitzen pensades per als grans però també per al públic familiar: gimcanes entre vinyes, aprofitant l’entorn natural; tallers de fang i ceràmica a mida; concerts de jazz i sopars entre vinyes; tallers de tast; en l’època de verema, podeu trepitjar raïm, tastar el most acabat de premsar, fer àpats sostenibles en entorns únics i visites a Vilanova i la Geltrú, capital del Romanticisme, o a Vilafranca del Penedès, amb tast de vins al campanar de la basílica de Santa Maria a l’hora de la posta del sol.

La Ruta del Vi del Penedès té ofertes per a tots els públics i per a totes les èpoques de l’any. Però durant els mesos d’estiu, quan la vinya presenta la seva màxima esplendor, és un bon moment per gaudir de les activitats a l’exterior, dels miradors que hi ha a la zona (es poden descobrir en bicicleta), i a partir de mitjans d’agost es poden començar a fer activitats relacionades amb la verema als cellers. I, des del setembre, aquesta ruta es pot completar amb les festes de la verema que se celebren en molts pobles del Penedès i amb què tradicionalment s’havia tancat la campanya de recol·lecció. Les visites d’estiu al Penedès es completen amb festes majors referents com la de Vilanova i la Geltrú i la de Sant Quintí de Mediona, a principi d’agost, la de Vilafranca del Penedès i de Sitges, a final d’agost, o la festa de la fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia, a principi de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia