Canals

L’entorn per sortir de la rutina

Les platges de l’Hospitalet de l’Infant són un indret ideal per relaxar-se en família i descobrir els espais sonors i paisatges que donen valor a les nostres vides

Les platges de l’Hospitalet de l’Infant ofereixen un lloc privilegiat per relaxar-se i combatre la rutina

Les platges de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors ofereixen un lloc privilegiat per al turisme familiar. En aquest espai, relaxar-se i combatre la rutina, prendre el sol, banyar-se al mar o fer castells de sorra poden ser una bona oferta de descans per a famílies amb infants petits, però també hi ha l’opció d’aprofitar el litoral per practicar esports a la sorra (voleibol o futbol) o a l’aigua (hi ha una àmplia varietat d’activitats nàutiques). Com que en aquestes platges els boscos i les muntanyes són a tocar, aquesta proximitat també convida a passejar i a fer senderisme arran de costa.

Platges i cales de tot tipus

La platja de l’Arenal, amb serveis completament equipats per als visitants i nombroses activitats aquàtiques per a totes les edats, i la del Torn, una platja naturista de reconeixement internacional, són les més populars de la zona però no són les úniques. La platja de l’Almadrava, situada al nucli del mateix nom, es distingeix per les casetes blanques i la seva disposició que recorden un poble de pescadors del litoral llevantí, i la platja de la Punta del Riu, al costat de la zona humida de la desembocadura del riu Llastres, se sumen a l’oferta de sol i platja de la zona. Les tres petites cales estan situades a la zona més agresta del municipi i molt a prop de la platja del Torn, que fa de nexe d’unió entre les tres. En destaca la cala Justell, un arenal com els d’abans i cent per cent salvatge, ja que no disposa de serveis de cap tipus. Paga la pena visitar-la per gaudir de la transparència de les aigües. Molt a prop de la cova del Llop Marí hi ha la platja de la cova del Llop Marí, una petita caleta envoltada de roques a tocar de la cova i, per acabar, la cala Bea o Caladoques, un sorral ideal per fer submarinisme de superfície.

Viatge a l’Infant

Una de les novetats destacades d’enguany és la proposta turística Viatge a l’Infant. Aquesta iniciativa ofereix una ruta innovadora, immersiva, transformadora i memorable, que vincula el municipi amb Antoine de Saint-Exupéry, autor de l’obra El petit príncep, que es va allotjar a l’Hospitalet de l’Infant quan es va veure obligat a fer un aterratge d’emergència quan volava entre Marsella i Alger a causa del fort vent de mestral (característic de l’Hospitalet de l’Infant).

Els dos dies que va passar a l’Hospitalet, Saint-Exupéry es va allotjar en un hostal, al número 33 de la Via Augusta, i entre altres plats va assaborir un suquet d’escamarlans amb un vi blanc de la Ribera d’Ebre, segons el recull històric que ha empès l’Ajuntament a fer un homenatge a l’explorador.

El Viatge a l’Infant és una ruta pensada per al públic familiar. Al llarg del recorregut pel Sender Litoral del Jonquet, es proposa al visitant participar en set dinàmiques que treballen el benestar personal i valors com l’amor, l’amistat, la innocència, la gratitud i la tolerància. Uns valors que giren al voltant de la història d’El petit príncep i que la població vol convertir en valors de marca pròpia.

Per participar en aquesta activitat, cal passar per l’Oficina de Turisme per recollir el passaport de la ruta i segellar-lo.

La ruta d’‘El petit príncep’

És una ruta a peu per l’Hospitalet de l’Infant que transcorre per una zona guardonada amb la bandera Sender Blau. Aquest itinerari està inspirat en l’obra El petit príncep, de l’autor francès Antoine de Saint-Exupéry.

Amb aquesta ruta innovadora, s’ofereix durant tot l’any una experiència immersiva, transformadora i memorable.

Al llarg del recorregut pel Sender Litoral del Jonquet, el que es proposa a la gent és participar en set dinàmiques, que treballen el benestar personal i que posen en relleu valors com l’amor, l’amistat, la innocència, la gratitud i la tolerància. Des de seure a la platja, tancar els ulls i parar atenció al que sentim al voltant: les onades del mar, la suau brisa a la cara, el cant dels ocells, i buscar un element que representi allò que ens fa especials. El passaport del Viatge a l’Infant conté la informació sobre cadascun dels reptes que es plantegen: cada dinàmica ve acompanyada d’unes instruccions i un relat perquè els participants entenguin què s’ha de fer a cada punt de la ruta.

Després de superar cada repte, a cada punt de la ruta els participants poden segellar el passaport amb el senyal que hi trobaran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia