Canals

Vint anys invertint en seguretat

El factor humà té a veure amb la majoria dels accidents de moto, una tercera part dels quals són deguts a errors de percepció, comprensió, decisió i reacció. És per això que cal valorar el benefici que aporten les campanyes de prevenció i correcta formació dels conductors. En aquest sentit, aquest any en fa vint que Montesa Honda va posar en marxa la denominada Honda Escola de Conducció (HEC), que té com a finalitat contribuir a fer més pràctica i segura la conducció de motos i ciclomotors a un ampli ventall d'usuaris. L'èxit d'aquesta iniciativa l'avala amb escreix el nombre d'assistents als cursets durant aquestes dues dècades: gairebé 174.000. La HEC desenvolupa un ampli calendari d'activitats i realitza cursets de formació itinerants.

Un altre capítol d'aquesta iniciativa va ser la creació, l'any 2009, del Honda Institut de Seguretat (HIS), que ha ajudat a apujar el llistó tant en la quantitat com en la qualitat de la formació, i pel qual han passat més de 8.000 alumnes. Establert a les instal·lacions de Montesa Honda a Santa Perpètua de Mogoda i obert a tot tipus de motoristes –sigui quin sigui el seu nivell d'experiència o habilitat–, el HIS és un centre de referència arreu d'Europa i materialitza un ambiciós projecte de Honda, que l'any 2004 va ser la primera i única empresa del sector que va firmar la Carta Europea de Seguretat en Carretera, amb l'objectiu de reduir un 50% el nombre de víctimes a causa d'accidents de trànsit. Més informació a www.seguridad-honda.com.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.