cultura

Rafel Nadal qualifica el premi Anglada d'“exigent i honest”

L'autor de ‘Quan en dèiem xampany' va recollir ahir el premi en un acte a l'institut Ramon Muntaner de Figueres

“Un premi honest, independent i exigent.” Així va qualificar Rafel Nadal el premi de narrativa Maria Àngels Anglada, donant les gràcies al jurat que enguany li ha atorgat per unanimitat aquest guardó.

L'autor de Quan en dèiem xampany va recollir ahir el premi a l'institut Ramon Muntaner de Figueres. Aprofitant que l'institut celebra 175 anys d'existència, Nadal també es va mostrar agraït i il·lusionat per un premi i una entitat que associa a “l'esperit federal, al pragmatisme i al cultiu de l'autocrítica”. Nadal i el director de l'institut, Francesc Canet, també van destacar que el Muntaner és un punt de referència en la trajectòria de Maria Àngels Anglada. En aquest sentit, Canet va explicar que l'institut està adequant un “espai Anglada”, amb plafons i vitrines que oferiran un recorregut per l'obra literària d'Anglada i on es reuniran totes les obres que han rebut aquest premi.

De la seva última novel·la, Nadal va dir que a través de “trossets de vida de la seva família” ha volgut fer el retrat d'una època i d'una societat: “En aquest cas, uns pioners que van haver de tornar a començar en diversos moments de la seva vida.” L'autor avança que molt probablement una tercera obra completarà Quan érem feliços i Quan en dèiem xampany, però que “cal que passi una mica de temps”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia