09 maig 2024

Parc Audiovisual i Llac Petit des de Can Mossenaire

Classificat com a General

Quan arriben les vuit del matí fem el de sempre, preparar-nos per esport en grup, córrer i caminar i anar a llocs, que tot i que repetits, sempre són interessants i diferents, en funció dels que veniu. Ens influeix el clima, si és hivern o estiu, fred o calor. El que no canvia és la predisposició de compartir amb altra gent, aquests moments.
Primer despleguem les banderes, un símbol que ens acompanya per sentir-nos més units i cada setmana la porta algú diferent, amb una bandera carregada d’història.
Com que la pluja va venir feia un parell de dies i sabent com es buiden les reserves d’aigua, ens agrada veure aquesta joia de la part nord de Terrassa, el Llac petit. Si el veiem ple ens agrada sobre manera, encara que per nosaltres tan sols és un lloc pintoresc que ens recorda que en una època aquests camps que envolten Can Bogunyà eren regats per aquest pantà. I petit, perquè hi havia el pantà de la Xoriguera era una presa d’aigua situada a la riera de Gaià, al terme municipal de Terrassa. Fou construït entre el 1898 i el 1902 per tal d’abastir d’aigua Terrassa, però es va esfondrar el 1944, causant vuit víctimes mortals.
Mossenaires que caminen, van fer-ho pels plans de Can Bonvilar, en Nico Burgos i Josep Vandellós van dur les banderes, i de fotògraf en Gus, la Dolors, la Mireia. Vol dir que tenim bons reportatges per guardar a la memòria. També us ho volem agrair aquesta i cada setmana.
Arribats a aquest punt, tan sols ens queda demanar-te si vols venir que t’inscriguis, que el dissabte ja el tenim aquí. Ens hi veiem: http://inscripcio.mossenhoms.be

Josep Mirabet, a punt

clica damunt si vols veure el vídeo

 

Comentaris tancats a Parc Audiovisual i Llac Petit des de Can Mossenaire

02 maig 2024

Església de Sant Joan, Ermita de Can Roure i Ermita de Santa Magdalena de Puigbarral des de Can Mossenaire

Classificat com a General

Per primera vegada Mossenaires ens hem fet un bon record davant de l’ermita d’origen romànic, Sant Joan de Matadepera, documentada de l’any 1020. Segons consta al rètol de l’entrada aquesta església fou l’inici del poble de Matadepera, que amb els anys va consolidar el nucli urbà entorn del camí ral de Barcelona a Manresa i Berga, l’actual carrer de Sant Joan. El campanar es construí al segle XVI i la porta és del segle XIX.
En Joan Moreno Santamaria cuida aquest indret amb molta cura d’ençà de fa trenta-set anys i quan ens ha vist passar ens ha fet fotografies ell mateix. Al vídeo podreu escoltar-lo si us ve de gust.
La bandera avui ha estat conduïda per la Núria Mayoral en aquesta jornada històrica per Mossenaires.
Mossenaires que caminen avui el recorregut ens l’ha brindat en Pep Santacana, passant per l’ermita de Puigbarral i travessant el Mas Sot de Matadepera, i la bandera l’ha conduït a la perfecció en Carmelo Luque.
Bé, segurament a les cròniques em deixo coses, però el que és segur que l’ambient que es respira els dissabtes és d’autèntica amistat. Gràcies, noies i nois.
I us podeu anar apuntant per aquest dissabte, que el tenim a tocar a http://inscripcio.mossenhoms.be

Comentaris tancats a Església de Sant Joan, Ermita de Can Roure i Ermita de Santa Magdalena de Puigbarral des de Can Mossenaire

Anteriors »