Comunicació

Les emissions d'IB3 ja es tornen a veure a Catalunya

Des del desembre passat, es veu TV3.cat, el 3/24 i el canal Super3/33 a les Illes Balears

IB3 es pot tornar a veure a Catalunya des d'aquest divendres al matí després de reactivar-se la reciprocitat amb les Illes Balears amb les emissions compartides dels seus principals als dos territoris. Els espectadors catalans podran veure la televisió balear a través del canal IB3 Global, l'equivalent a TV3cat, mentre que els ciutadans de les Illes Balears veuen els canals catalans TV3.cat, el 3/24 i el canal Super3/33 des del mes de desembre passat. Els espectadors catalans veuran les emissions d'IB3 a través de del MUX1 de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que també inclou TV3, Super3/33, Esport3, 3/24 i les emissores de Catalunya Ràdio.

Per als aparells que sintonitzen automàticament els nous canals de televisió no caldrà fer res per veure IB3 Global. En cas contrari, s'haurà de buscar de manera manual a través del comandament a distància.

La Generalitat de Catalunya i el Govern Balear van signar l'acord de reciprocitat de les emissions de les televisions públiques TV3 i IB3 el 22 de gener del 2009, amb l'objectiu de crear un espai de televisió en català. L'1 de novembre del 2012, però, IB3 es va deixar de veure a Catalunya.

Pel que fa a les Illes Balears, el 31 de març del 2015 es van deixar d'emetre el 3/24 i el Super3/33, i només es va mantenir TV3cat. Aquestes emissions es van recuperar el mes de desembre passat gràcies a la multiplexació estadística del canal múltiplex de les Illes Balears, un sistema que permet augmentar la qualitat del senyal i el nombre de canals de televisió del múltiplex.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.