Música

VÍCTOR BLADÉ

PROMOTOR DEL FESTIVAL LO RIU SONA

“Volem que el festival vehiculi música i solidaritat”

Els Catarres, Pepet i Marieta, Buhos i Mascarats formen el cartell del primer festival musical Lo Riu Sona, que se celebrarà a Amposta el proper 2 de juny

Amposta acollirà aquest estiu la primera edició del festival musical Lo Riu Sona, una cita que neix amb la voluntat de portar a les Terres de l’Ebre alguns dels grups catalans de primer nivell i, al mateix temps, ajudar a promocionar bandes de les comarques del sud. Fa anys s’havia organitzat un festival musical a la platja dels Eucaliptus, però des de llavors les Terres de l’Ebre són territori erm pel que fa a esdeveniments d’aquesta mena. Lo Riu Sona neix per trencar la dinàmica?
És veritat que s’havia fet el Delta Sound Festival, ja fa una colla d’anys. Va haver-hi problemes amb els permisos i no va tenir continuïtat. Nosaltres hem detectat que hi havia una mancança d’aquests festivals a les Terres de l’Ebre. Una programació com la que hem preparat, un escenari com el que muntarem i gairebé vuit hores de concerts, és una proposta única que aquí baix no existia. Ens prenem aquesta edició amb molta il·lusió, hem treballat conjuntament amb Ramon Bel, el regidor d’Amposta, per a poder oferir un bon festival. De moment, ja tenim assegurat que servirà perquè Els Catarres presentin per primer cop el seu nou disc a les comarques de Tarragona.
Quanta gent hi esperen?
Es fa difícil de dir, però al voltant de 2.500 o 3.000 persones. Això estaria bé. Si aquest any funciona, després ja serem més ambiciosos i ens plantejarem créixer en espectadors, en hores de concert i en dies de festival. Aquest any ens servirà com a mostra per a saber quin potencial pot arribar a tenir.
On se celebrarà el festival?
A l’exterior del recinte firal.
Al mateix espai ja va tocar-hi Txarango l’estiu passat, en un concert amb moltíssima gent.
Exacte, coneixem el lloc perquè la nostra productora, Produccions Submarines, va organitzar aquell concert. L’Ajuntament diu que van arribar a haver-hi fins a 8.000 persones. Potser van ser 6.000, però, en qualsevol cas, va venir-hi molta gent.
El concert de Txarango va ser gratis.
Era gratis, sí. Les entrades del festival seran a preus populars, entre 12 i 15 euros.
Essent la primera edició, si fan les paus ja n’hi haurà prou?
Amb la música ja sabem que no hi anem a guanyar gaires diners, però almenys no perdre’n. Hem de tenir en compte que les Terres de l’Ebre tenen la població que tenen, ens esforçarem per a tenir un mínim de convocatòria.
El festival té una vessant solidària?
Sí, farem una aportació econòmica a la Lliga Contra el Càncer. La idea que tenim és que cada any puguem ajudar i donar visibilitat a alguna problemàtica diferent i a les associacions que treballen en el tema. Volem que el festival vehiculi música i solidaritat.
Fa uns anys Amposta tenia fama de ser un punt calent de l’oci nocturn. Potser alguna cosa en queda.
És veritat que tenia molts locals de nit i la discoteca Metro, que era un punt de referència. Amposta va tenir el seu punt àlgid, ara ja no el té.
Per què hi ha aquest dèficit de festivals a les Terres de l’Ebre, i possiblement arreu de les comarques de Tarragona, si en altres zones se’n fan i funcionen prou bé?
Possiblement la normativa hi té molt a dir. Per exemple, al País Valencià, que el tenim a tocar, hi ha moltes facilitats. Als organitzadors els donen tot el que necessiten. Fan festivals a tota la franja de la costa: el FIB, l’Arenal Sound o el Medusa. Això aquí no passa, la normativa és estricta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.