cultura

AGENDA

BARCELONA

Imatges: ‘Jo volia ser fotògraf'

L'exposició Jo volia ser fotògraf, coproduïda per la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Foto Colectania, convida a la reflexió sobre què és avui ser fotògraf. Onze projectes seleccionats per les comissàries Fannie Escoulen i Anna Planas analitzen els canvis profunds que s'estan vivint en la pròpia definició de l'acte fotogràfic. Els participants: Laurence Aëgerter, Antoine d'Agata, Roger Guaus, Mishka Henner, Sherrie Levine, Michael Mandiberg, Doug Rickard, Thomas Ruff, Oliver Sieber & Katja Stuke, Stèphanie Solinas i Jan Hofer & Severin Zaugg.

Fundació Foto Colectania

Fins al 10 de desembre

www.colectania.es

CATALUNYA

Cinc, Cinema Infantil en Català

El Cinc, Cinema Infantil en Català, és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per fer créixer l'oferta i el consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes. Hi ha projeccions a cinquanta-tres poblacions de tot Catalunya.

Diferents espais de Catalunya

Des del 15 d'octubre fins al 8 de gener

www.gencat.cat/llengua/cinema/cinc.html

BARCELONA

Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona 

Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, FICGLB 2016. Aquest any estan convidats directors de cinema, actors i altres professionals del Canadà, Israel, l'Índia, França, Dinamarca, els Estats Units i Itàlia, que presentaran els seus darrers films. El país convidat és Mèxic. Una selecció de més de 50 títols. Les temàtiques d'aquest any són, entre altres, el transgènere infantil i el rebuig a l'homofòbia islàmica.

Diferents espais

Del 14 al 23 d'octubre

barcelonafilmfestival.org/ca/ficglb/

BARCELONA

Exposició Cicle Xarxa Zande: Aura Nera, de Regina de Miguel

L'ombra dantesca es projecta sobre la proposta de Regina de Miguel. Reprenent la imatgeria del laboratori i sotmetent-la a una il·luminació desacostumada i poc funcional, l'artista crea un espai d'investigació incapaç de satisfer les necessitats originals: un possible laboratori de la incertesa, poblat de presències inorgàniques i espectres difícilment mesurables, on els experiments durien a intuir les regions fosques del coneixement humà i avançar formes de pensament futures.

Arts Santa Mònica

Fins al 8 de gener

artssantamonica.gencat.cat/ca/detall/Aura-Nera

VILANOVA I LA GELTRÚ

Festival Internacional de Música de Vilanova i la Geltrú

La 36a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú (FIMPT) recupera la plaça de la Vila com a escenari principal, amb la voluntat d'obrir-se a nous públics. Des de l'organització afirmen: “Al llarg de 35 anys ha viscut diferents moments, ara el volem ressituar una altra vegada, apostant pels futurs músics, pels nous creadors del nostre país, perquè volem que aquest festival sigui una plataforma que reforci el circuit català de música d'arrel.”

Diferents espais de Vilanova i la Geltrú

Del 14 al 16 d'octubre

www.vilanova.cat/fimpt/

EL VENDRELL

Exposició ‘Refugiats, l'odissea cap a Europa'

La mostra presenta una selecció de fotografies de Sergi Càmara, figura emergent de la fotografia documental a Catalunya, que retraten la perillosa i llarga ruta cap a Europa de molts refugiats de procedència diversa, i el camí que han d'emprendre a la recerca d'una nova vida lluny de la guerra. També s'hi pot veure la tasca de l'ONG catalana Open Arms, que porta a terme operacions de salvament al mar.

Sala del Portal del Pardo

Fins al 27 d'octubre

www.elvendrell.net/informacio/5291-l-exposicio-fotografica-refugiats-l-odissea-cap-a-europa-arriba-a-la-sala-del-portal-del-pardo

SITGES

Festival de cinema de Sitges

Sitges 2016, 49 Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya... El primer festival de cinema fantàstic del món i la manifestació cultural amb més ressò mediàtic de Catalunya. Amb una sòlida trajectòria, el Festival de Sitges ofereix al cinema fantàstic d'arreu del món un marc estimulant de trobada, exhibició, presentació i projecció. Nascut el 1968 com a 1a Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror, el festival s'ha convertit en una cita ineludible per als cinèfils i per a tots els espectadors que volen veure les últimes tendències i les noves tecnologies aplicades al cinema i a la producció audiovisual. Max von Sydow  és el gran premi honorífic. El festival inclourà també la presència de Rob Zombie, i premiarà  Bruce Campbell, Paul Schrader, Walter Koening, Barbara Crampton i Dolph Lundgren.  Es passaran tres pel·lícules catalanes: Proyecto Lázaro, de Mateo Gil; Pet, de Carles Torrens, i La propera pell, d'Isaki Lacuesta i Isa Campo. Les seccions d'aquest any són, entre d'altres: Oficial Fantàstic Sitges 49, Anima't, Brigadoon i Sitges Classics.

.

Diferents espais de Sitges

Fins al 16 d'octubre

sitgesfilmfestival.com



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia