cultura

Municipal

El nou centre cultural d'Alella, llest a la tardor

Les obres d'aquest nou equipament avancen i aquest any es vol començar amb la primera programació estable

Es tracta d'un dels projectes clau per a aquest mandat

Alella té previst enllestir les obres del nou centre cultural durant aquest any. De fet, i segons va manifestar l'alcalde, Andreu Francisco (ERC), la intenció és que aquesta mateixa tardor ja es pugui estrenar la primera temporada estable de teatre, música, cinema i dansa. Actualment, s'estan acabant els treballs de l'estructura exterior del nou equipament –situat al centre del municipi– i, a partir de l'estiu, se'l vol dotar de totes les estructures tècniques i escèniques que requereix.

“Sense cap mena de dubte, aquest és el projecte del mandat”, va reiterar Francisco, que va recordar que “s'hi està treballant des del 2004”. “El fet que estigui situat al centre del poble hi dona un valor afegit”, va subratllar l'alcalde, que va qualificar l'assoliment d'aquest nou equipament com “una fita per al municipi”.

Aquest espai disposarà d'una superfície construïda de més de 2.000 m² entre els carrers de Santa Madrona, Santa Teresa i la plaça de Can Patatina, dividida en planta baixa i dos pisos (més una part subterrània vinculada a l'espai escènic). L'edifici serà un espai polivalent d'un total de 800 m² que inclouen la sala, l'espai escènic, el magatzem i els camerinos.

La sala estarà dotada de grades retràctils i un ampli espai escènic, amb capacitat per a 300 persones assegudes i entre 500 i 600 de peu dret amb les grades retràctils recollides. El nou equipament disposarà de dos espais més destinats a l'escola de dansa, amb els vestidors corresponents, una sala de música i tres bucs d'assajos. El projecte aprovat preveu destinar una zona de prop de 300 m² per a ús social del Casal d'Alella. L'equipament també disposarà d'una altra sala polivalent, més petita, amb una capacitat per a 60 o 70 persones, a més de despatxos.

LA XIFRA

2.000
metres quadrats
de superfície tindrà el nou centre cultural d'Alella que vol obrir les portes aquesta tardor.

Inversió del pressupost 2017

L'acabament del nou equipament cultural és una de les inversions estrella del pressupost d'Alella per aquest any. Els treballs s'enduen uns 863.000 euros del capítol d'inversions pel 2017, que ascendeix a 2,4 milions d'euros. Una altra de les inversions de gran calat per aquest exercici no és altra que la reforma de l'edifici de l'ajuntament per fer-lo accessible. Entre les actuacions previstes en destaca la instal·lació d'un ascensor i la redistribució d'algunes dependències. Està previst que les obres comencin a l'estiu i tot el projecte tindrà un cost de més de 600.000 euros. D'aquests 560.000 es finançaran aquest any i més de 400.000 estaran sufragats per la Diputació. Les obres de millora del camp d'esports municipal, la pavimentació de carrers i l'ampliació del carrer Lleida, són altres de les actuacions destacades del pressupost. També inclou un fons de contingències, que ascendeix a 383.000 euros, per a possibles imprevistos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia