cultura

Festes i tradicions

El jurat s'integra a la rua del carnaval de Torelló

El rei Carnestoltes visitarà per primer any totes les escoles de la vall del Ges

Quan falta menys d'una setmana per a l'inici del carnaval de Terra Endins, la República de la Barrila –com es coneix Torelló durant l'època carnavalesca– ja bull. Ahir es van presentar els actes de la 39a edició, que tindrà entre les seves novetats més destacades el fet que el jurat obrirà la rua a sobre de la carrossa d'Els Independents d'Última Hora i, un cop arribin al seu nou emplaçament, al carrer Anselm Clavé, agafaran posicions per veure la resta de participants. El jurat d'aquesta edició està format per l'artista plàstic Narcís Ballús, l'experta en comunicació creativa Dolors Boatella, el músic Cris Juanico, l'actor Sergi Mateu, la dissenyadora tèxtil Maribel Salvans i el pintor Ramon Soler. La rua del dissabte 25 és l'acte central, però la festa començarà el dijous 23 amb el carnaval de la gent gran i el Pullassu. Divendres serà el torn de les senyoretes i els homenots.

Una altra novetat és que el rei Carnestoltes visitarà totes les escoles de la vall del Ges, “per fer planter”, tal com va explicar Toni Alba, president de l'Associació del Carnaval de Terra Endins (ACTE), entitat que aquest any s'ha estrenat en l'organització. Tant des de l'Ajuntament com des d'ACTE es va remarcar l'encert que ha suposat la creació de la figura del tècnic de carnaval, responsabilitat que ha assumit Blai Marginedas.

En les últimes setmanes, i per fomentar una festa intensa però sense ensurts, s'ha fet un extens treball amb diversos col·lectius i per molts canals per conscienciar que per carnaval no tot s'hi val.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia