cultura

municipal

infraestructures

Les obres del Teatre Centre de Manlleu, adjudicades amb una rebaixa important

El projecte, d'1,3 milions d'euros, s'ha adjudicat a Top Construccions per un import final de 907.000 euros

L'inici de les obres, la primera setmana d'abril

El projecte de rehabilitació del Teatre Centre de Manlleu ha fet aquesta setmana un pas important per a la reobertura, un objectiu que fa una dècada que s'espera. Dilluns l'alcalde, Àlex Garrido, va firmar el decret d'alcaldia en què s'adjudiquen les obres de la segona fase a l'empresa Top Construccions. Aquesta intervenció ha de permetre tornar a posar en funcionament la sala principal de l'emblemàtic teatre situat al carrer del Pont de la capital del Ter.

El projecte es va treure a licitació el desembre passat per un import d'1,3 milions d'euros IVA inclòs, i un cop estudiades les quatre propostes que es van presentar, l'escollida ha estat Top Construccions, amb una oferta de 907.000 euros sense IVA. En la valoració per adjudicar les obres hi tenia un pes molt important el fet d'avançar una part del condicionament del pis superior de l'edifici, inclòs en una altra fase del projecte per a la qual encara no es té pressupost ni termini d'execució però que no ha d'impedir reobrir el teatre. En aquest espai, el consistori valora l'opció d'acabar-hi col·locant una part de l'escola de música. “L'empresa guanyadora ha fet una molt bona oferta, avançant tasques del pis superior i reduint el cost del projecte sense ser una oferta temerària”, explica l'alcalde, Àlex Garrido, que remarca que finalment l'import de les obres serà gairebé 200.000 euros inferior.

Ara l'empresa guanyadora ha de presentar la documentació corresponent i les esperades obres podrien començar la primera setmana d'abril. Un cop entrin les màquines al Teatre Centre, el termini d'execució d'una de les obres més importants del mandat està marcat en catorze mesos.

LES FRASES

Han fet una molt bona oferta, avançant tasques del pis superior del teatre i reduint el cost del projecte sense ser una oferta temerària
Un cop adjudicat el projecte, esperem que les obres puguin començar la primera setmana d'abril
Àlex Garrido
alcalde i regidor de cultura de manlleu

Una dècada d'entrebancs i d'espera

Si tot va com està previst, d'aquí a poques setmanes es podria desencallar un serial, el de la rehabilitació del Teatre Centre, que fa deu anys que dura. El 2006 les portes del carrer del Pont es van tancar i després d'una primera fase en què es va enderrocar l'interior, l'equipament va quedar paralitzat, primer per problemes de finançament i després per incompatibilitat entre la titularitat i les subvencions que es demanaven. Una travessia pel desert per a la gent de teatre de Manlleu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia