cultura

La guitarra, protagonista d'un festival a l'Hospitalet

La iniciativa, amb projecció internacional, es durà a terme del 26 de juliol al 6 d'agost

Hi haurà també activitats complementàries, com ara conferències, classes magistrals i exposicions

Un festival que neix amb la finalitat de convertir-se en un referent musical al Camp. D'aquesta manera es va descriure la primera edició d'un festival que tindrà lloc entre els dies 26 de juliol i 6 d'agost en diferents indrets de l'Hospitalet de l'Infant i en el qual participaran figures arribades d'Anglaterra, Colòmbia i Noruega, entre altres països.

El I Festival de Guitarra que se celebrarà al municipi oferirà un total de catorze concerts, alguns dels quals seran amb entrada gratuïta. “Volem que la cultura sigui accessible per a tothom”, va fer constar la regidora de Cultura del consistori, Núria Ortiz. A més, es desenvoluparan activitats paral·leles, com ara ponències, exposicions d'instruments antics i tallers adreçats a músics.

Noms destacats

El programa inclourà destacats noms de l'escena, com ara els catalans Guillem Pérez-Quer, Àlex Garrobé, Carmen Becerra i Anabel Montesinos. En aquest sentit, el director artístic de la trobada, Anders Clemens, es va mostrar “molt content” per haver pogut reunir “noms molt importants en l'àmbit internacional”. El germànic Jens Franke o el cubà amb nacionalitat austríaca Marco Tamayo també actuaran a la vila. “És important que a casa nostra hi tinguem activitats com aquesta, perquè fins ara fora de Barcelona hi havia poca oferta”, va manifestar.

Entre altres activitats, hi haurà una sèrie de classes magistrals per a músics –el termini d'inscripció s'acabarà l'1 de juliol.

Els concerts tindran lloc en diferents indrets de la població, com ara el Centre Cultural Infant Pere, tot i que n'hi haurà un parell a l'aire lliure que seran de franc.

LA XIFRA

14
concerts en total
es faran en el marc del I Festival de Guitarra a l'Hospitalet de l'Infant

Homenatge a la primera dama de la guitarra

En la presentació del festival la impulsora, Patricia Mercado, va explicar que aquesta primera edició està dedicada a la memòria de María Luisa Anido, compositora i guitarrista argentina vinculada a la nostra demarcació i que era coneguda com “la gran primera dama de la guitarra”.

Per debatre aquesta figura està previst fer una taula rodona el dia 30 de juliol. Patricia Mercado també va avançar que musicalment la segona edició del festival s'obrirà a altres gèneres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia