Música

música

GEMMA BUSQUETS

Cançons amb ànima

‘El celobert’ de Lluís Gavaldà a Icatfm s’emetrà per TV3

L a música és la gran assignatura pendent de la televisió. Hi ha reculls nostàlgics musicals temàtics, que rebusquen en els arxius, i que atrauen l’espectador amb un guió enginyós com Cachitos de hierro y cromo a La 2. Però la divulgació musical és una mancança. Amb una proposta a la taula de TV3 des de feia tres anys, Lluís Gavaldà (Els Pets) ha començat a gravar el que serà l’adaptació televisiva d’ El celobert , que s’emet de dilluns a divendres a Icatfm de les 20 h a les 21 h. Gavaldà reconeixia que feia falta un programa de música a TV3 i en aquest sentit el que més el motivava era poder “apropar la música pop a la televisió pública catalana”.

Entrevistes i versions

Lluís Gavaldà, que actualment viu a Londres, comparteix a El celobert la seva passió per la música desgranant les històries que hi ha darrere les cançons dels grups i solistes més importants de la música pop i prenent sempre un fil conductor. Per exemple, de les últimes edicions del programa destaca la que Gavaldà es va esplaiar explicant cançons que parlen dels carrers de Londres –per exemple, s’hi va poder escoltar Donovan i el seu Sunny Goodge street o els Pet Shop Boys amb King’s Cross– però també ha fet monogràfics sobre Manic Street Preachers o fins i tot cançons que tenen el color groc com a leitmotiv. La versió televisiva del programa està concebuda com una docusèrie també amb episodis temàtics. Així, parlarà de germans mal avinguts, de missatges en clau a productors musicals, de cançons per a dies tontos, per divorciar-se... El nou programa, produït íntegrament a TV3, combinarà la ironia de Gavaldà, “aquest punt entremaliat”, reconeixia el cantant, amb la voluntat didàctica però sense cap punt d’esnobisme. Està previst que aquest nou espai s’estreni després de l’estiu, per TV3 i en un horari de segon prime time. Lluís Gavaldà també va explicar que s’està apostant per moltes localitzacions i amb un fort component visual. A banda, hi haurà una entrevista amb un especialista i un grup català versionarà una de les cançons del programa del dia. Amb aquest actuació musical, el programa busca també ser “aparador per a bandes emergents que tenen dificultats per fer-se veure”.

Un dels últims espais a TV3 que combinava divulgació i música va ser No me les puc treure del cap (2012), que presentava Roger de Gràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]