cultura

Han començat els treballs de restauració de murals a la Casa Santonja de l'Olleria

S'han iniciat els treballs de restauració, que consisteixen en la consolidació, neteja i reintegració de morters i policromies, de les pintures murals de la sala noble i la volta de l'escala de la Casa Santonja, que duen a terme l'Ajuntament de l'Olleria i l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals. L'intervenció compta amb el suport econòmic del Pla per a l'Ocupació i la Sostenibilitat del Govern Central i té un pressupost d'uns 180.000 euros.

Aurora Rubio, restauradora i coordinadora del projecte d'intervenció de les pintures, junt amb huit professionals més, destaca la gran dificultat que entranya esta tasca per la brutícia que afecta les pintures, realitzades en una tècnica al temple, a causa de la pols incrustada de molts anys, als excrements d'insectes en superfície, a clavills, alguns de grans mides i, sobretot, a l'aigua filtrada i la humitat.

Aquest saló noble de la Casa Santonja de l'Olleria reuneix un gran simbolisme en les seues parets i sostre, amb una sèrie de pintures de l'època de la Il·lustració que es remunta a la primera mitat del segle XIX, i que s'utilitzava com a espai lúdic per a visites, balls i tot tipus d'activitats culturals de l'època. El sostre i les parets representen l'univers de l'època, on també es poden veure els mesos de l'any, els quatre continents, dotze columnes amb representació al·legòrica dels valors de llavors, detalls que possiblement van formar part d'un temple de maçoneria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
premis

L’historiador Joaquim Albareda guardonat amb el XXXIX Premi Ferran Soldevila

Barcelona
patrimoni

Les campanes de Santa Maria de Mataró tornen a lloc per tocar per Santes

Mataró

Mataró ja llueix la samarreta de les Santes 2024

Mataró
llibres

Coromines i Sales, amb les cartes damunt la taula

Barcelona
Cultura

Mor Valentí Morató, el bateria de la banda barcelonina Los Negativos

patrimoni

Preocupació a Aragó per la situació del monestir de Sixena, tancat des de fa dos anys

barcelona
BLANES

La primera edició del Festival Arran de Mar ha tingut 1.800 espectadors

BLANES

Nova campanya arqueologica al jaciment del Coll de Molleres

MERANGES
Núria Ballester
Directora del Museu Pau Casals del Vendrell

“Hauríem de transmetre els valors de Pau Casals, que avui fan tanta falta”

El Vendrell