Cinema

Més rodatges i espots a Lloret al llarg de tot el 2021

Els Goya a ‘Libertad’ i les recents estrenes d’‘Uncharted’ i ‘Todos mienten’ difonen arreu del món racons del municipi

Lloret de Mar va tancar el 2021 amb prop d’una trentena de rodatges i sessions de fotografia comercials i s’ha notat “a més, un increment significatiu de rodatges vinculats a sèries per a plataformes de reproducció en línia [streaming] com ara Netflix i Movistar, que coincideix amb l’expansió que s’està produint del sector audiovisual en tots els seus formats”, en paraules de la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, fet que els “obre noves i interessants oportunitats de dinamització i promoció de la destinació”.

El 28 de gener passat, es va estrenar Todos mienten de Pau Freixas, amb escenes rodades a cala Banys, i aquesta setmana es llançarà Bienvenidos al Edén, una superproducció de Netflix amb previsió d’assolir l’èxit de La casa de papel i Élite, i que va ser rodada a la platja de Santa Cristina i la cala Treumal, el maig de l’any passat.

Pel que fa als rodatges publicitaris i sessions fotogràfiques comercials, han rodat a Lloret de Mar marques de primer nivell internacional de diversos àmbits com són Estrella Damm, BMW, Seat, Mango, L’Oreal, Lidl i Orange. Keegan explica que “la versatilitat de la destinació els fa “atractius tant per a un rodatge que necessita un entorn de cala verge com per a una localització urbana, i tot molt a prop de Barcelona, un hub de producció audiovisual de primer nivell”.

En la categoria de llargmetratges, cala Boadella apareix, aquests dies, a les pantalles de tot el món de la mà d’Uncharted de Sony Productions. A més, en la recent cerimònia dels premis Goya, Clara Roquet va ser guardonada com a millor directora novella i també Nora Navas, com la millor actriu de repartiment, per Libertad. El Lloret Film Office, que l’any passat va fer 15 anys, es va desplaçar fins al festival de Canes per participar en una acció promocional de la pel·lícula amb la Catalunya Film Commission i l’Ajuntament de Blanes.

En breu, també s’espera l’estrena de la preqüela de House of the Dragon, rodada als jardins de Santa Clotilde. Totes aquestes filmacions, justament, evidencien la versatilitat de Lloret: Uncharted es va rodar a cala Boadella, Libertad té escenes en un hotel i a l’avinguda Just Marlès, i House of the Dragon als Jardins de Santa Clotilde.L’Estat espanyol va passar de 38 sèries el 2015 a 75 el 2021, esdevenint així el segon mercat europeu amb més producció de ficció. Segons les dades recollides per PwC en l’informe Entertainment and Media Outlook 2021-2025, aquest creixement impulsarà els diferents subsectors, en especial el vídeo a demanda i la publicitat a internet, i suposarà uns ingressos de 31.737 milions d’euros el 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor l’artista d’avantguarda Gerard Sala als 82 anys a Sant Joan de les Abadesses

música

L’holandès Tom Kerstens obre el 21è Festival de Guitarra Girona Costa Brava

Girona
música

La 17a edició del Vijazz porta Hiromi, Cory Henry i Lizz Wright a Vilafranca

vilafranca del penedès
Crítica

Una gravetat aleatòria

ARTS EN VIU

L’espectacle més gran de Dagoll Dagom, com a inici del comiat

BARCELONA
música

Mishima, Magalí Datzira, Ernest Crusats i Magalí Sare actuaran al terrat de La Fàbrica de Celrà

celrà
Música

Carla Bruni inaugura el festival Nits de la Duquessa de cardona

Cardona
ARTS EN VIU

La marmota vaticina que el nou musical de Nostromo serà en català a Barcelona

BARCELONA
ART

Un catàleg recull l’obra de l’artista Josep Niebla

Girona