Llibres

Neix Duna Llibres

Les petites editorials independents, de moment, en comptes d’unir-se en un gran grup, estan optant per crear aliances. De vegades puntuals i altres de permanents. L’exemple més recent –que de puntual ha passat a permanent– és Duna Llibres, un nou segell que parteix de la relació entre les editorials Mai Més i Raig Verd, que va començar amb la publicació en català de Dune, de Frank Herbert, el novembre passat. Ara es constitueix com a nova editorial i anuncien la publicació del clàssic d’Isaac Asimov, Fundació, el setembre pròxim.

Els responsables de tot plegat són Laura Huerga (Raig Verd) i Judit Terradellas i Sergio Pérez (Mai Més), i mantindran en funcionament les seves respectives editorials.

Totes dues editorials publiquen llibres de gènere –en el cas de Mai Més en exclusiva, en el de Raig Verd com a part del catàleg–, i alhora totes dues editorials aposten “per una literatura obertament inquisitiva, feminista, ecologista i amb un clar compromís amb la justícia i la igualtat social”, segons afirma Laura Huerga.

“Duna publicarà llibres imprescindibles en una biblioteca de gènere fantàstic, terror, ciència-ficció… Obres mestres que han donat forma al cànon, i alhora altres obres que marquen les línies de trencament amb aquest; en tots els casos, títols que són lectures de referència dins i fora del gènere”, detalla Judit Terradellas. Sergio Pérez, afegeix que seran “obres atemporals que es podran llegir en edicions especials, acurades i treballades com a projectes individuals, atorgant a cada títol la importància que mereix”. Això els permetrà proposar una imatge personalitzada per a cada llibre, on els artistes que treballin cada projecte el distingiran també com a llibre d’autor. Per tot plegat, Duna vol crear una biblioteca de llibres essencials, clàssics i de culte.

El nom de Duna, a part de ser un homenatge al llibre fundacional de l’aliança entre les dues editorials, vol ser una evocació de les dunes de sorra. “La duna de sorra canvia, es transforma i viatja. Igual que volem que passi amb els nostre llibres”, descriu Huerga. La Duna muta de forma perquè interacciona amb els elements externs, per això no han volgut establir un disseny tancat de col·lecció.

Alguns dels títols que tenen previst publicar, sempre en català, en els pròxims anys són la trilogia de La Fundació, d’Isaac Asimov, una de les obres més celebrades de la ciència-ficció; El messies de Dune, de Frank Herbert, que continua el cicle Dune, que encapçala les llistes de millors obres de tots els temps; La nit de l’esvàstica, de Katharine Burdekin, que anticipa la Segona Guerra Mundial i és referent del 1984 de George Orwell; Cita amb Rama i La fi de la infància, d’Arthur C. Clarke, un dels escriptors de gènere més prolífics i lloats; i The blazing world (Un món resplendent), de Margaret Cavendish, precursora de la ciència-ficció com l’entenem avui dia i l’única utopia escrita per una dona al segle XVII.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia