Arts escèniques

El Teatre Municipal vol fer ‘encara més teu’ l’equipament

La programació d’aquest any inclou una varietat de propostes de teatre, òpera, dansa, circ i arts vives

Després d’oferir una àmplia programació nadalenca, el Teatre Municipal de Girona estrena la nova temporada d’aquest any nou amb una vintena d’espectacles que inclouen un ampli ventall de llenguatges artístics: teatre, òpera, dansa, circ i arts vives. Amb el lema Encara més teu, l’equipament continua amb la tasca encetada la passada temporada d’apropar-se a la ciutadania, oferint una programació de qualitat amb propostes per a tots els públics per consolidar els existents i crear-ne de nous. Alhora es manté una aposta pel mitjà i gran format, que permet treballar amb propostes amb equips artístics grans, sense oblidar el petit format per cultivar la proximitat del públic.

La directora d’Arts Escèniques del consistori, Elena Carmona, ha apostat per programar espectacles poètics, d’alt component visual, que presenten imaginaris personals com ara el de Baró d’Evel –Mazùt (28 de maig)–, de Xavi Bobés i Alberto Conejero –El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai (27 de gener)–, de Teatro en Vilo –Hoy puede ser mi gran noche (17 de febrer)– i de Pere Faura –Rèquiem nocturn (24 de març). Es manté el cicle dels dijous Paranormals, travessat aquesta temporada per mirades feministes, i mantenint la irreverència i l’humor com a senyal d’identitat en la majoria de les seves propostes, dirigides, entre d’altres, per Alberto Cortés (One night at the golden bar) i Carla Rovira ([Èxit] through the gift shop).

Es presenta el cicle Intergeneracionals amb quatre propostes familiars i amb espectacles pensats per a totes les edats, i es manté el compromís amb la creació gironina, amb vuit espectacles d’artistes de les comarques gironines.

Tampoc no faltaran en la programació grans noms de l’escena catalana, com ara Carme Portaceli, amb el seu Terra baixa (Reconstrucció d’un crim); Clara Segura, amb La trena; Pere Arquillué, a Paraíso perdido, d’Andrés Lima; Joan Carreras, sota la direcció de Llàtzer Garcia, i Josep Maria Pou actuant a El pare.

Unió amb altres equipaments

El teatre continua teixint complicitats amb altres espais de la ciutat, públics i privats, i fins i tot de l’àrea metropolitana i la província de Girona. És el cas del Centre d’Art Contemporani Bòlit, el centre cultural La Mercè, la Sala La Planeta i el centre de producció El Canal de Salt. També es coprograma un espectacle amb el NEU! Festival i s’engega l’edició zero d’Això al Poble No li Agradarà, un festival d’arts vives i pràctiques contextuals, organitzat conjuntament amb 13 equipaments i agents de les comarques gironines per al primer cap de setmana de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.