Cinema

Cultura

Jake Abraham, actor del ‘thriller’ ‘Lock, stock and two smoking barrels’

També va aparèixer a la famosa sèrie britànica ‘G.B.H.’ i en pel·lícules com ‘Mean Machine’ (2001) i ‘The 51st State’ (2001)

L’actor britànic Jake Abraham va morir diumenge passat, a l’edat de 56 anys, per un càncer de pròstata, segons van informar diversos mitjans locals del Regne Unit.

Va néixer a Toxteth (Liverpool) el 1967. Durant els anys vuitanta va formar-se com a actor a l’Everyman Youth Theatre i des d’aquest moment va iniciar-se en una llarga carrera de quatre dècades tant damunt dels escenaris com davant de les càmeres. L’any 1998 va interpretar el paper de Dean a la pel·lícula de gàngsters Lock, stock and two smoking barrels, dirigida per Guy Ritchie, on ell representava un lladre incompetent que tenia la missió de robar unes escopetes antigues. També va participar regularment en produccions del Royal Court de Liverpool i durant un temps va protagonitzar la pantomima The Scouse Jack and the Beanstalk amb molt bones crítiques.

En cinema i sèries va arribar a participar en 36 produccions, però gairebé sempre en papers secundaris. Destaquen la sèrie britànica emesa pel Chanel 4 G.B.H. (1991), les pel·lícules Mean Machine (2001), The 51st State (2001), London Boulevard (2010) i Tamla Rose (2013) o la minisèrie Justice (2011). Ja més recentment havia participat en un parell d’episodis de les sèries de televisió de gran audiència Moving On (2016-2021) i The Responder (2022).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia