Música

Cris Juanico i Arianna Puello tornen a Girona per Fires

No han nascut aquí, però tots dos han viscut uns quants anys a Girona i tenen forts vincles amb la ciutat, fins i tot ara que ja no hi tenen la seva residència. Són el cantant menorquí Cris Juanico i la rapera dominicana Arianna Puello, i tots dos tornen aquests dies de Fires a Girona, on actuaran al Yeah! Indie Club, ell aquest dissabte 28, ella la nit del 31.

Per a Cris Juanico ja és tota una tradició actuar a Girona per Fires: ho ha fet des del 2011, amb diferents formats i en diversos locals. Aquest serà el seu tercer any al Yeah!, on actuarà dissabte (20 h, 15 euros) amb el contrabaixista gironí Joan Solà-Morales i la violinista Blanca Coll, dins la gira de l’EP M’enroca (2022). “Vaig viure onze anys a Girona, del 1991 al 2002, i tinc molts bons records de les Fires. Després vaig tornar a Menorca, però el contacte amb Girona sempre hi ha estat, per amistats i per feina”, explica Juanico, que acaba de rebre el guardó especial del jurat dels Premis Enderrock de la Música Balear pel seu disc amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (Altament sensible) i està enllestint un nou llibre-disc, Cançons de Xerxa, que sortirà d’aquí a tres setmanes i en el qual posa música a poemes del seu amic Joan Francesc López Casasnovas (1952-2022), filòleg, poeta i polític menorquí, al qual es refereix com un “pou de saviesa”. Musicalment, serà un disc “molt folk i mediterrani”.

Pel que fa a Arianna Puello, instal·lada a Mèxic, torna a la ciutat on va créixer per actuar dimarts al Yeah! (entrades exhaurides), entre un concert a Madrid i altres dos a Bilbao i, de nou, Madrid. Recentment, la revista Rolling Stone l’ha situat en el número 15 de la llista dels 50 grans en la història del rap en espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia