Llibres

fira

Desè aniversari de Literal, la fira de llibres i idees radicals

Literal, la fira d’idees i llibres radicals, celebrarà la 10a edició entre el 24 i el 26 de maig al recinte de la Fabra i Coats de Barcelona. La fira és d’accés gratuït i oberta al públic dissabte 25 i diumenge 26. Aquest any hi participen fins a 94 editorials. Les vendes de llibres se situen al voltant dels 4.500 exemplars per edició. El creixement d’assistents s’ha anat mantenint: 7.000 (2021), 9.000 (2022) i 10.000 (2023).

Literal és un gran punt de trobada anual entre editorials, llibreries, autores i lectors per compartir, discutir i somiar el món on vivim i debatre com transformar-lo en un món millor.

Des de la primera edició fins ara, la fira ha evolucionat fins a comptar amb un festival literari, un mercat del llibre i una programació cultural i gastronòmica complementària.

“La fira aposta per les paraules, perquè només allò que es diu existeix. I les pot tenir en un conjunt de papers que es converteixen, moltes vegades, en armes de pensament, en llibres que llegim i que ens fan qüestionar la realitat i, fins i tot, a nosaltres mateixos. Perquè els llibres i les idees radicals són aquelles que pretenen analitzar el món i, també, canviar-lo des de la raó. Per tant, Literal és una aposta política i social que parteix del sector del llibre i és oberta al públic de manera gratuïta”, afirmen els seus organitzadors.

La fira ofereix un espai professional alternatiu a les grans fires europees a través de Literal PRO, en què es proporciona un entorn agradable perquè editors i titulars de drets tinguin temps per intercanviar i compartir informació, cedir o adquirir drets.

“Literal celebra deu anys embarcant-se en un viatge especial, transformant-se en una autèntica festa del pensament crític. Durant aquests deu anys, la fira ha estat testimoni de la poderosa capacitat de la literatura per desafiar, inspirar i unir la comunitat.”

En aquesta ocasió, la fira se submergirà en l’art de la reflexió centrant-se en la necessitat del feminisme per transformar radicalment el món. Per aconseguir-ho, hi haurà vuit converses, deu taules rodones, una seixantena de presentacions de llibres i una vintena més d’activitats a l’escenari exterior.

A més, compten amb un espai artístic amb música i poesia, una zona familiar amb espectacles pels més menuts i una zona de restauració.

Les ponents principals de l’edició d’enguany seran Angela Davis, activista afroamericana, filòsofa, política marxista i professora que ha lluitat pel feminisme, l’antirracisme, la lluita de classes, l’antiespecisme, l’anticapitalisme i la lluita a favor del col·lectiu LGTBI; Vandana Shiva, física, activista ecologista i pensadora ecofeminista; Marina Garcés, filòsofa i assagista catalana; Rita Segato, antropòloga i feminista, especialment coneguda per les seves recerques sobre la violència de gènere i sobre qüestions de gènere als pobles indígenes i comunitats llatinoamericanes, i, també, Sara Ahmed, activista i escriptora centrada en l’estudi de la teoria feminista, la teoria queer, la crítica del racisme i el postcolonialisme.

Literal està organitzada per KULT, Tigre de Paper, Bellaterra Edicions, Llibreria La Carbonera, Münster Studio, Ateneu L’Harmonia i Biblioteques de Barcelona. Compta amb la col·laboració del Consell de Joventut de Barcelona, la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, l’Institut Català Internacional per la Pau i l’Institut Ramon Llull, entre d’altres, i el suport institucional de l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura i Esports del Govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Danseu converteix un paller de les Piles en un teatre

BARCELONA
Andreu Martín
Novel·lista i guionista de còmics

“Vaig aprendre a llegir amb la col·lecció ‘La Cua de Palla’”

Barcelona
Luz Casal
Cantant

“El més important per a un artista és la sensació de llibertat”

Barcelona
ARTS EN VIU

Caixafòrum programa una vetllada de circ a Casaramona

BARCELONA
ARQUITECTURA

‘Parlaments d’aigua’, la proposta catalana per a la Biennal d’Arquitectura

BARCELONA
ART

L’artista Refik Anadol estrena una quarta obra exclusiva per a la Casa Batlló

BARCELONA
Cultura

Primeres cinc figures de la imatgeria festiva declarades Bé Cultural d’Interès Nacional

Vilafranca del Penedès
Cinema

El cinema Truffaut renova la seva identitat visual corporativa

Girona
Música

Julieta i Mushkaa col·laboraran juntes en un nou tema

barcelona