Art

art

La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes diposita obres d’art al MNAC

Són obres d’artistes com ara Perejaume, Antoni Llena, Miralda, Susana Solano i Angels Ribé, que formaven part del projecte ‘Art, veu i vot. Artistes pel dret a decidir’

Un conjunt d’obres d’artistes com ara Perejaume, Antoni Llena, Miralda, Susana Solano i Angels Ribé ha ingressat al Museu Nacional de Catalunya gràcies a un dipòsit de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. Les fotografies, dibuixos i collages, tots d’un mateix format i dimensions, es van crear en el marc del projecte Art, veu i vot. Artistes pel dret a decidir, promogut en el context polític de l’any 2014 per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. El president de la Plataforma, Xavier Vinyals, ha realitzat aquest dipòsit en presència de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas i del president del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Joan Oliveras. Inicialment, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes va fer un primer acord amb l’Oficina del 129è president de la Generalitat, Artur Mas, per dipositar aquestes obres, i l’expresident va ser qui va promoure que el dipòsit final fos al MNAC.

Aquest projecte va ser exposat al Museu d’Història de Catalunya l’any 2014 i va itinerar per diferents ciutats del país, comissariat per Pilar Parcerisas i Ignasi Domènech. Va comptar amb la col·laboració voluntària d’un nombre important d’artistes catalans contemporanis, de diverses generacions i estils. Artistes conceptuals com ara Llena, Perejaume, Muntadas o Àngels Ribé, pintors figuratius com Francesc Artigau o Robert Llimós, grafistes com Javier Mariscal o América Sánchez, així com el poeta Carles Hac Mor o el músic Josep M. Mestres van aportar les seves creacions a aquest projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia