Música

música

El Passeig de Gràcia demà s’omplirà de pianos

Un total de deu pianos, dos de gran cua, s’ubicaran demà divendres al llarg del Passeig de Gràcia barceloní gràcies a la iniciativa La teva ciutat s’omple de pianos, un projecte que impulsa el Concurs Internacional de Música Maria Canals, en col·laboració amb la Fundació Occident, segons informa Efe.

La intenció és acostar, entre les 11 i les 20 hores, la pràctica del piano a la ciutadania, convertint la cèntrica via barcelonina en un escenari de música a l’aire lliure, amb instruments a la disposició de músics professionals, estudiants de música, aficionats i centres escolars.

El director de la Fundació Occident, Ignacio Gallardo-Bravo, ha assenyalat que amb aquesta iniciativa pretenen “democratitzar” l’accés a la música i al piano, “trencar barreres i arribar a tothom, tant si saben tocar el piano com si no”.

La idea és que qualsevol persona es pugui apropar als instruments i viure l’experiència de “crear música en un entorn especial com és el Passeig de Gràcia”.

Per la seva banda, el director del Concurs Maria Canals, Jordi Vivancos, ha destacat que per primera vegada aquesta iniciativa s’inclou al cicle La teva ciutat s’omple de pianos, ja que en anteriors ocasions se celebrava en el marc del concurs.

Tot i això, ara el que es fa és “emfatitzar l’objectiu d’una iniciativa que busca acostar la música a la societat i descobrir nous talents joves” que vulguin participar en aquest prestigiós concurs.

La col·laboració entre la Fundació Occident i el Concurs Maria Canals ha portat aquesta activitat cultural a Barcelona i a d’altres ciutats de l’Estat com ara Madrid, Bilbao, Sevilla, Cadis, Màlaga, Salamanca, Toledo, Santiago de Compostel·la, València, Lleó, Granada, Sant Sebastià, Saragossa, Càceres, Santander, Còrdova, Palma i Valladolid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.