Llibres

LLETRES

‘Un àngel cruel’, d’Edgar Cotes, millor novel·la fantàstica en català dels Premis Ictineu

Un àngel cruel, una història de terror ambientada a les comarques de Lleida, i en la qual l’autor, Edgar Cotes, reflexiona sobre un cas d’assetjament escolar viscut en primera persona, va ser guardonada com a millor novel·la fantàstica publicada en català l’any 2023 en els XVI Premis Ictineu, atorgats ahir dissabte a l’Auditori Eduard Toldrà Vilanova i la Geltrú per la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF).

Els altres premis de la nit van recaure en Oriol Hernández per L’oceà al final del camí (millor il·lustració d’una obra fantàstica en català); L’onada a la ment (Raig Verd) d’Ursula K. Le Guin (millor assaig en català); Friday 1. El primer dia de Nadal (Mai Més Llibres), d’Ed Brubaker, Marcos Martín i Muntsa Vicente (millor còmic en català); Tàndems fantàstics (Spècula, millor recull fantàstic en català); Aquestes coses sense vida de Premee Mohamed, publicat dins de Mentides sobre la mort (Chronos, millor conte fantàstic traduït al català); Els pirates de Hemingway, d’Hèctor Rivadeneyra, publicat dins de Freakcions núm. 9 d’El Biblionauta (millor conte fantàstic escrit en català); i L’oceà al final del camí (Obscura) de Neil Gaiman (millor novel·la fantàstica traduïda al català).

Els Premis Ictineu van néixer l’any 2009 de la mà d’un grup d’aficionats als gèneres fantàstics en el marc de les Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de Ciència-ficció, fantasia i terror). Posteriorment, els premis es van integrar a la SCCFF i, des de 2017, any en què va néixer la CatCon, es lliuren en el transcurs de la convenció. L’any passat, segons l’entitat, va ser de rècord pel que fa a la publicació de títols de ciència-ficció, fantasia i terror en català: es van comptabilitzar 33 novel·les originals en català, 36 novel·les traduïdes, 109 contes originals en català, 63 contes traduïts, 18 còmics, 22 reculls i 4 assajos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia