Llibres

Carlota Gurt guanya el Premi Guillem Cifre de Colonya, valorat en 7000 euros

’Teoria dels forats’insta un fill fantasiós i un pare pragmàtic a reconèixer conjuntament les imperfeccions de la vida

Una vintena d’originals de Catalunya i les Illes optaven al premi

L’escriptora Carlota Gurt (Barcelona, 1976) ha guanyat el XLIII Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya 2024 per la seva obra Teoria dels forats. El guardó (dotat amb 7.000 euros) el patrocina per la Fundació Guillem Cifre de Colonya i compta amb el suport de l’Editorial Barcanova, que publica les novel·les guanyadores. Gurt s’ha endut el guardó en una edició que s’han presentat vint obres, procedents de Catalunya i Illes Balears, amb una bona mostra de diversitat tant temàtica com estilística.

Teoria dels forats és una aventura protagonitzada per un fill fantasiós i un pare que toca massa de peus a terra, que hauran d’aprendre conjuntament que cal abraçar les imperfeccions de la vida. El jurat ha valorat la “prosa directa i viva” de Gurt en una proposta plena d’imatges i de sentit de l’humor, amb una idea que no s’imposa “amb un to moralista ni ortopèdicament pedagògic”, segons recull l’agència ACN. El jurat l’han format l’editora Sara Moyano i l’escriptor Pere Martí, en representació d’Editorial Barcanova, l’escriptor Miquel Rayó i l’escriptora i bibliotecària Laura Riera.

Des de la seva primera edició l’any 1981, el Premi Guillem Cifre de Colonya ha donat suport a la literatura infantil i juvenil en català i ha publicat quaranta obres d’autors com Joaquim Carbó, Josep Francesc Delgado, Lolita Bosch, Rosa Maria Colom, Pere Rosselló, Miquel Ferrà, Pere Morey, Miquel Rayó, Montse Homs, Mariona Bessa o Francesc Puigpelat.

Gurt, traductora i escriptora, ja ha guanyat altres guardons com el Premi Mercè Rodoreda (2019) amb el recull Cavalcarem tota la nit i l’any següent va rebre una de les Beques per a la creació literària de la Institució de les Lletres Catalanes pel projecte Sola. Al setembre, va publicar Biografia del foc (Proa), un nou recull de contes que tracten sobre la idea de la catàstrofe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia