Cinema

cinema

La productora catalana Imagic TV fitxa Woody Allen per a un curt

La productora barcelonina Imagic TV coproduirà el curt d’animació Mr Fischer’s Chair, que comptarà amb la veu del director i actor nord-americà Woody Allen com a narrador, segons ha avançat Variety. El director de cintes com Manhattan i Annie Hall també participarà en la producció, a més de l’anglesa Passion Pictures i la portuguesa Boavista. Jordi B. Oliva, d’Imagic TV, ha definit el projecte, en declaracions a l’ACN, com a “molt ambiciós” i “amb ganes de projecció internacional”. Ara s’hi han acabat “d’incorporar les diferents peces” i ja estan en la fase de preproducció, amb l’objectiu que el curt estigui acabat l’any vinent i es pugui presentar en festivals “de classe A”.

Mr Fischer’s chair relata un fet real que va passar el 1972 a Reykjavík, a Islàndia. En plena Guerra Freda, s’enfrontaven en una partida d’escacs l’aspirant nord-americà Bobby Fischer i el campió del món vigent, el rus Borís Spasski. La delegació russa va denunciar que la cadira de Fischer emetia unes radiacions que afectaven el rendiment del seu contrincant.Aquesta mateixa partida d’escacs té un paper important al llibre de no-ficció del valencià Paco Cerdà El peón (Pepitas ed.), finalista al premi al millor llibre estranger publicat a França el 2022. Els directors del curtmetratge són el gallec Xosé Zapata i l’italià Lorenzo Degl’ Innocenti, que el 2022 van guanyar el Goya al millor curt animat per The monkey.Jordi B. Oliva ha explicat a ACN que el curt s’estructura a partir de gairebé un únic pla seqüència que explica aquesta anècdota i “fa una pinzellada del moment històric”. També ha indicat que el guió és de Xosé Zapata i que Woody Allen se’n va enamorar de seguida, per la qual cosa es va involucrar en el projecte no només per posar la veu al narrador sinó també per participar en la producció. El 1998, Woody Allen va posar veu a la formiga protagonista d’Hormigaz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia