Música

Tossa és la capital de la rumba

Quan l’estiu comença a treure el cap, Tossa de Mar torna a ser la capital de la rumba amb el Festival de Rumba i Música Catalana. Aquest any se celebrarà la vuitena edició d’un esdeveniment del tot consolidat, i el programa no pot ser més ampli i variat. Per al concert inaugural i animant la festa actuaran Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, com a primer tast, i Maruja Limón & Coco, de segon. El plat fort està reservat a dissabte, amb un reguitzell d’actuacions, amb tota la màgia de la rumba: Tony Cayena & The Caymand seran els teloners de Gerturdis. Una vetllada que haurà començat a les vuit dl vespre i que s’acabarà amb la sessió de Mon DJ. A la nit de la revetlla, Acorde a Tí té l’encàrrec d’encendre la nit.

La rumba catalana és una variant de la rumba que es va originar a Catalunya a la dècada dels seixanta. Combina influències de la música flamenca, el rock i altres gèneres llatinoamericans, i es caracteritza pel seu ritme enganxós i les seves lletres alegres i festives.

Un altre acte paral·lel per vestir aquest homenatge a aquest gènere musical serà la projecció de la pel·lícula El rei Peret, biopic protagonitzat per Pep Antón Muñoz i Jordi Coll dedicat a una de les figures més influents de la rumba catalana, que es farà dissabte al Cinema Montserrat.

Festival de Rumba i Música Catalana 21, 22 i 23 de juny www.tossademar.cat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.