Llibres

Cultura

Palau-solità i Plegamans estrena biblioteca sostenible amb una inversió de 6,3 milions

L’Alzina, la nova biblioteca de Palau-solità i Plegamans, ja està en funcionament. Es tracta d’un edifici singular per la seva arquitectura moderna –és cilíndric, lluminós i diàfan– i sostenible que allotja en 1.555 metres quadrats de superfície, dividits en dues plantes, la biblioteca i l’Arxiu Municipal. Les obres, amb un pressupost de 6,3 milions d’euros, van començar l’any 2021, després que el consistori impulsés el projecte el 2015 per potenciar l’oferta cultural del municipi. A través de diferents processos participatius, Palau-solità ha decidit el nom de l’equipament municipal, ha definit els usos que havia de tenir i ha triat el tema d’especialització del fons bibliogràfic.

La nova biblioteca estarà integrada en la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i allotja una col·lecció inicial de més de 23.000 documents. Amb aquesta obertura, la xarxa disposa de 235 biblioteques i 12 bibliobusos a la província de Barcelona.

Una des les singularitats de l’equipament és que té un fons especialitzat en energies renovables, natura i món rural, així com en centres d’interès en família i fons per a joves. A la planta baixa, hi ha un vestíbul que dona accés a un espai infantil, una zona jove, a l’auditori Lluís Ventura, a diferents aules d’estudi i una cafeteria. A la planta superior, hi ha l’espai general, una aula digital i més espais d’estudi. Un altre dels fets diferencials de l’equipament és l’ús de les energies renovables. Mitjançant plaques fotovoltaiques es produeix energia elèctrica, i s’utilitza l’energia geotèrmica per a la climatització de l’edifici.

L’Arxiu Municipal tindrà diferents espais més moderns i adequats al seu servei i un accés independent des de l’avinguda de Catalunya.

Per l’alcalde de Palau-solità, Oriol Lozano, el nou espai es convertirà en un punt d’unió de la ciutadania i un símbol del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CINEMA

‘El aspirante’, de Juan Gautier, guanya l’Atlàntida Mallorca Film Fest

Palma de mallorca
LLETRES

La Fira del Llibre d’Ocasió recordarà en una mostra el Papasseit llibreter

BARCELONA

El Mediterranea Festival preveu uns 20.000 assistents a la vuitena edició de dissabte que ve

ROSES

Sílvia Pérez Cruz encetarà el F’Estiu de Calonge i Sant Antoni el dia 5

cALONGE I ST. ANTONI
CRÒNICA

Entre Suzanne i Toquinho amb Camilla

FOTOGRAFIA

Àlex Burgaz fotografia l’evolució de la societat amb més de 20.000 imatges durant 45 anys

BARCELONA
LLETRES

Neix Contradicció, una programació estable de poesia a Reus

REUS
Sònia Gainza
Directora del programa “Apropa Cultura” de Catalunya

"Apropa Cultura és de tots"

Barcelona
dit o fet per dones

L’ús inesperat d’un vídeo portàtil