Arts escèniques

ARTS EN VIU

Tavertet proposa un festival tranquil com a alternativa a la revetlla

El festival d’arts contemplatives A Rite of Summer programa, de diumenge a dilluns, 18 artistes com la compositora i intèrpret Clara Peya o el dramaturg i actor Pablo Rosal

El Laboratori d’arts Creatives (LAC) de Tavertet proposa, per segon any consecutiu un festival d’art contemplatiu el cap de setmana de la revetlla de Sant Joan (23 24 de juny, enguany). L’alternativa als petards i la rauxa és l’A Rite of Summer, un festival-refugi per a la creació artística i el pensament, que està vinculat al centre de retir budista Casa Virupa. Combinant arts escèniques, música i masterclasses, el festival comptarà amb noms destacables del panorama nacional, com ara Clara Peya, Emma Villavecchia, Lucía Fumero o Pablo Rosal, i internacional, com ara Eivind Aarset, Shai Maestro o Ganavya.

El festival compta amb una programació musical actual, oberta i experimental, amb referents del panorama del jazz contemporani i de músiques improvisades a escala europea, com ara la cantant i compositora índia Ganavya o el pianista de jazz celebrat internacionalment Shai Maestro. També s’hi veurà l’obra de teatre Castroponce, Teoría y praxis para una vanguardia del siglo XXI, de Pablo Rosal, que reflexiona sobre la vinculació entre l’art i la política. Tota la programació artística tindrà lloc durant el matí, la tarda i el vespre del 23 de juny, dia en el qual també es podrà gaudir d’una experiència gastronòmica a l’Horta de Virupa. L’endemà al matí, dia 24 (Sant Joan), es podrà veure un concert més.

El Laboratori d’Arts Contemplatives (LAC) és un refugi per a la creació i el pensament situat a Tavertet, acollides per la comunitat no monàstica Casa Virupa. Només durant el 2023, 35 persones de l’àmbit de la música, el pensament o la dansa van fer residència al LAC. El laboratori ha treballat amb artistes com són Eudald Espluga, Sara Torres, Juan Evaristo Valls Boix, Estela Ortiz, Clara Peya, Niño de Elche, Shai Maestro, Nik Bärtsch, Lau Noah, Pablo Rosal o Ricard Sunyol, entre molts altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia