Cultura popular

Terrassa de 9

Els Minyons estrenen per festa major els dos bàsics de 9; els Capgrossos, el 4de9f, i els Castellers de Terrassa, la tde7, en un cap de setmana que també ha vist dos gamma extra a Tarragona: la tde9fm i el pde8fm dels Castellers de Vilafranca

Una de les actuacions destacades del cap de setmana casteller va ser ahir al migdia a la festa major de Terrassa, on els Minyons tenien moltes ganes de fer un pas més després d’un inici de temporada que ja van anunciar que seria més tranquil del que és habitual perquè estan fent un intens treball de renovació. I per això els castells de 9 han arribat un xic més tard.

Al Raval de Montserrat, Capgrossos i Castellers de Terrassa també volien marcar un punt d’inflexió. I les tres colles en van sortir amb els objectius a la butxaca.

Els Minyons ho tenien clar: volien estrenar els dos bàsics de 9 d’una vegada i fer-ho en el millor escenari: a casa i per festa major. Van començar amb el tres de nou amb folre, que van descarregar amb excel·lència, i que va donar pas a un quatre de nou amb folre que tampoc va semblar pas el primer de l’any.

Calma i serenor per, en tercera ronda, repetir el cinc de vuit i signar la tripleta màgica que tant desitjaven i que serveix per continuar caminant amb pas ferm.

Des de Mataró també es van desplaçar a Terrassa els Capgrossos, que ja feia dies que tenien ganes de revalidar que són colla de nou. Així, després d’una magnífica torre de vuit amb folre –que mira claríssimament cap a un pis més–, els mataronins van voler estrenar el quatre de nou amb folre, que va arribar després d’un intent desmuntat.

El quatre va pujar amb bones mides fins a l’aleta, però després es va anar complicant i es van veure obligats a treure totes les armes per defensar-lo i aconseguir descarregar-lo. Després de la torre i el quatre, tres de vuit que també vol convertir-se de 9 en les properes setmanes.

I finalment els Castellers de Terrassa també van sortir contents de plaça, ja que en primera ronda van descarregar el segon quatre de vuit de la temporada; en segona, el set de set i, en tercera ronda, arribava l’estrena d’enguany: la torre de set, que van desmuntar en un primer moment gairebé sencera i que, a la segona, van completar amb solvència tot i que amb un xic de nervis segurament pel fet de ser la primera.

Una diada terrassenca, doncs, que no només va veure les tres millors actuacions d’aquesta temporada de les tres colles que hi actuaven, sinó que, a més, no va registrar cap caiguda.

Manilles a Tarragona

Una altra actuació més que digna de mencionar va ser dissabte a Tarragona, a la plaça de la Font, que va veure els dos únics castells de gamma extra del cap de setmana, a càrrec dels Castellers de Vilafranca, en una diada denominada del Pla de la Seu que a última hora van haver de canviar d’ubicació perquè l’Ajuntament no els va deixar fer-ho al lloc previst per seguretat.

Els verds van obrir diada amb la segona torre de nou amb folre i manilles del curs i, en segona ronda, van apostar per una estrena: el cinc de nou amb folre que, després d’un peu i d’un intent desmuntat amb gairebé sisens col·locats, van descartar. Van decidir canviar de plans i completar els dos bàsics de nou per acabar de polir el cinc. Però tenien la cirera final guardada descarregant el seu primer pilar de vuit amb folre i manilles.

També a la plaça de la Font, els amfitrions, els Xiquets de Tarragona, van descarregar en primera ronda el quart cinc de vuit de l’any, i després van continuar amb el tres i quatre de vuit i van deixar els castells de nou per a una altra ocasió.

Finalment els Castellers de Sants van signar la tripleta de vuit a Tarragona, amb una torre de vuit amb folre impecable i uns bons tres i quatre de vuit que serveixen per seguir perfeccionant els castells de nou, que segur que arribaran aviat.

LA XIFRA

2
gamma extra
s’han vist aquest cap de setmana: la tde9fm i el pde8fm dels Castellers de Vilafranca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.