Música

CRÒNICA

23.500 espectadors en els dos concerts d’‘Eufòria’

En tot cas ja començaran avui (o demà) a baixar del núvol. Ahir, el que tocava als setze concursants d’Eufòria era acabar d’assaborir (qui sap si per última vegada) la seva condició d’estrelles amb dos concerts al Palau Sant Jordi –un a les dotze del migdia i, l’altre, a les set de la tarda– davant de 23.500 persones en total.

L’equip al complet va engegar el concert amb Don’t Stop me Now, de Queen, i va culminar-lo, dues hores i quart més tard, amb Mariona Escoda i Jim, guanyadores de les dues edicions anteriors, sumant-se a la festa, amb Viva la vida, de Coldplay. Entremig, 47 temes més que els concursants ja havien cantat durant les 13 gales del programa i que el públic –tan familiar com en aquelles Festes dels Súpers que ara recorda tota una generació va rebre mostrant les seves preferències mitjançant tota mena de pancartes escrites amb pintures, retoladors i, sobretot, molt d’entusiasme. Moltes, dedicades als tres finalistes del programa (el lleidatà Lluís, el perpinyanenc Julien i la barcelonina Maria), però unes quantes, també, a Misty, Lluna, Aina, Xavi Noms... i, de fet, qualsevol dels personatges que aquests últims mesos s’han vist a la pantalla, inclosos els que van quedar eliminats ja d’entrada.

El primer que va dirigir-se al públic va ser en Lluís, el guanyador del programa, que va definir tota aquesta aventura com un “somni increïble”. Durant l’espectacle, però, també ho van fer la Misty (“cadascú té la seva personalitat, sigueu vosaltres mateixos!”) o Elena Gadel, antiga membre del jurat, que després de cantar Lobo a duo amb la Valeria, va fer una proclama contra la violència masclista: “Vaig fer aquesta cançó per la necessitat d’ajudar una amiga i no saber com fer-ho... No volem més llops!”

Julien, amb cançons com Great Balls of Fire, va donar arguments als que el van estar veient durant setmanes com a clar guanyador de la tercera edició. La Maria va créixer amb Proud Mary. En Lluís va fer aixecar tothom dels seus seients amb Baby, de Justin Bieber. I, plegats, van marcar-se un Satisfaction, dels Rolling Stones, després que cadascun dels setze concursants que han passat pel programa tingués almenys un momentet fugaç de glòria cadascun. El futur artístic ja és tota una altra cosa, però haver tastat la mel del Sant Jordi és una sensació que ja no els la traurà ningú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.