Llibres

guardó

Acantilado, Premi Nacional a la Millor Labor Editorial

El Ministeri de Cultura ha concedit el Premi Nacional a la Millor Labor Editorial Cultural 2024 a l’editorial barcelonina Acantilado, fundada el 1999 per Jaume Vallcorba, també creador de Quaderns Crema. Totes dues editorials les dirigeix des del 2014 Sandra Ollo.

El jurat ha remarcat la impecable feina editorial i ha destacat “l’excel·lència del catàleg amb una cuidada selecció de títols, l’edició dels textos, la gran qualitat de les traduccions, l’elaboració material i formal, així com la seva labor en la recuperació de clàssics imprescindibles juntament a autors contemporanis”. El jurat també ha assegurat que “Acantilado ha aconseguit atreure un públic lector sostingut i ampliar al llarg del temps”.

En un comunicat, el jurat ha destacat “la importància d’editar obres de pensament i assaig històric i cultural com a essència democràtica, a més del seu compromís social i solidari”. Així mateix, ha recalcat la seva mirada posada en Europa “amb l’ambició de transcendir fronteres, principalment a Amèrica Llatina, amb la qual ha contribuït a enfortir els llaços culturals”.

El premi, dotat amb 30.000 euros, té per objectiu distingir el conjunt de la labor editorial d’una persona física o jurídica que hagi destacat per la seva aportació excel·lent i innovadora a la vida cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.