Arts escèniques

ARTS EN VIU

Deltebre Dansa flirteja amb l’Eufònic

Deltebre Dansa s’integra a la xarxa de municipis que han recollit la proposta de l’Eufònic (Premi Nacional de cultura 2023), que l’any passat va rebre la negativa de l’alcalde de la Ràpita a seguir promovent el festival al municipi. Si l’any passat es va improvisar una reubicació d’algunes actuacions a altres municipis satèl·lit habituals (Amposta, Tortosa, Miravet, Roquetes i Ulldecona), ara l’equip liderat per Roberto Olivan propicia una trobada interdisciplinària. Sota la direcció artística de Laurent Delforge i l’actuació en directe de l’artista visual Yannick Jacquet i el músic Thomas Vaquié, es viurà un espectacle únic que fusionarà arts visuals, música electrònica i improvisació dels ballarins Ching Ying i BBoy Issue (13 de juliol, 22.30 h). Deltebre Dansa programa 14 dies d’actuacions i classes magistrals, del 8 al 21 de juliol, a l’entorn del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Deltebre Dansa és un projecte fundat i organitzat per la companyia ROPA / Roberto Olivan Performing Arts que combina classes amb distingits coreògrafs de dansa i artistes de circ que, paral·lelament, participen en les activitats obertes al públic. Hi ha apuntades unes 50 persones, d’unes 50 nacionalitats diferents, que assistiran a les aules. Sota el lema Hit the floor. Shake the world! (Toca el terra. Sacseja el món!), aquesta edició posa en relleu la importància del moviment per aportar canvis tant individuals com col·lectius.

Deltebre Dansa és un festival adherit a la recent marca Festivals Terres de l’Ebre, el primer segell identitari i de qualitat que aglutina 16 festivals professionals del territori, amb l’objectiu d’analitzar l’impacte socioeconòmic de la cultura en entorns no metropolitans. El repte del festival, enguany s’arriba a la 19a edició, és reunir artistes d’arreu del món amb el públic local o nouvingut per conviure i viure una experiència singular, d’avantguarda, multicultural i de qualitat artística i humana. El festival té el suport del Departament de Cultura, el Ministeri, l’Ajuntament de Deltebre i la Diputació de Tarragona.

D’entre la llista d’uns 25 espectacles (la majora es fan a la carpa del festival, a partir de les 22 h), destaquen noms com ara Mumusic Circus (Flou Papagayo, 8 de juliol); La Cerda (El baile de la zurda, 10 de juliol); la sessió triple de Peter Jasko (The dance of change), Janet Novás (Feelings) i Giorgia Gasparetto & Vitus Denifl (Two out of three) el divendres 12; Sita Ostheimer Company (The inevitable and you, 15 de juliol); Elelei (Soy madera, 17 de juliol), i Led Silhouette (Los perros, 18 de juliol).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia