Patrimoni

La Seu de Manresa a punt per restaurar els contraforts

L’Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i el Bisbat de Vic han signat un nou conveni per continuar amb les obres de restauració de la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa. Enguany, continuen les intervencions sobre la nau central, i concretament es portarà a terme la restauració de dos dels contraforts de segon nivell i de l’arc boterell d’un d’ells, que estan situats a l’absis, a la zona nord-est de l’església.

Per portar a terme aquestes obres de restauració, cadascuna de les parts, Ajuntament, Diputació i Bisbat aporta 60.000 euros. El Bisbat de Vic compta amb una subvenció de la Generalitat de 200.000 euros pel trienni 2023-2025.

Des de l’any 2001, la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa és objecte d’un pla de restauració que possibilita la preservació de l’edifici més emblemàtic de la ciutat i un dels temples gòtics més destacats del país. La Basílica de la Seu és un Bé Cultural d’Interès Nacional, declarat Monument Històric Artístic el 1931.

Visita d’obra

Els representants de les diferents entitats implicades en el projecte de restauració de la Basílica de la Seu de Manresa van dur a terme la visita d’obra oficial. L’arquitecte del projecte, Jaume Soldevila, va explicar la darrera intervenció feta. En aquesta ocasió, es van netejar i restaurar els elements de pedra i se’ls hi van aplicar productes hidròfugs i consolidants. També es va restaurar el vitrall i s’hi va col·locar un vidre de protecció, seguint el model d’intervencions anteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia