Cinema

cinema

Àsia pren les pantalles i els carrers de Vic

El Festival Nits de Cinema Oriental porta a partir de demà 45 films i nombroses activitats a la ciutat

Les Nits a la Bassa estaran dedicades a les cultures del Japó, Corea del Sud, Hong Kong, la Xina i l’Índia

Quaranta-cinc pel·lícules de deu països asiàtics diferents, 31 de les quals són estrenes estatals, conformen la programació de la 21a edició del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic - Asian Summer Film Festival , que se celebrà entre aquest dimecres 16 de juliol i el diumenge 21. Films del Japó, Corea del Sud, Hong Kong, la Xina i l’Índia, entre d’altres països, conformen la programació del festival, que també organitza una quinzena d’activitats, entre tallers i espectacles infantils, exhibicions de dansa i arts marcials, una exposició...

Totes les projeccions i activitats tenen subtítols o són parlats en català, segons subratlla l’organització del Festival Nits - Asian Summer Film Festival . També destaca que en aquesta edició s’han venut més entrades i abonaments que mai. El certamen compta habitualment amb nombrosos assistents de les comunitats d’origen asiàtic de la ciutat, que poden gaudir de novetats cinematogràfiques dels seus països.

L’Atlàntida i la Bassa dels Hermanos seran les principals seus del certamen, a més del Centre Cívic de Vic Joan Triadú, que acull l’exposició de cartells del col·leccionista Jordi Batet Found in Translation, i les activitats nocturnes, com el bingo musical i el karaoke.

Entre les pel·lícules més rellevants d’aquest any en destaquen tres que van captivar el públic de Berlín, Canes i Tòquio. Són l’índia Aatmapamphlet, del debutant Ashish Avinash Bende; la mongola If only I could hibernate, de Zoljargal Purevdash, i la xinesa A long shot, de Gao Peng, respectivament. També destaca la projecció de La leyenda del río Rojo, la nova joia del mític director Zhang Yimou. Altres títols a tenir en compte són els films d’acció Alienoid 2, dirigit per Choi Dong-hoon, un dels directors més taquillers de Corea del Sud; Jigarthanda Double X, un western d’acció desfermada; Sabakan, film japonès que obrirà les Nits a la Bassa, o el film de terror hongkonguès Back home.

El cineasta japonès Minoru Kawasaki assistirà al festival per recollir el Gran Premi Honorífic. Dissabte es farà una sessió d’homenatge a Akira Toriyama, que ha mort aquest any. Responsable de sèries que han marcat generacions com Bola de drac o Dr. Slump, tindrà el seu tribut amb una sessió on es projectaran curtmetratges inèdits protagonitzats per Goku, Arale i companyia, a més d’un dels migmetratges de Bola de drac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia