Música

Cultura

Mor als 49 anys de forma sobtada el punxa discos alemany Tomcraft

Va especialitzar-se en música house i trance, i es va fer popular després de crear els temes ‘Loneliness’ i ‘Prosac’

El músic alemany Thomas Brücker, conegut popularment com a DJ Tomcraft, va morir dilluns, a l’edat de 49 anys, segons va anunciar la seva família a les xarxes socials. Just dos dies abans, acabava de presentar el festival alemany Steinbruch Open Air. Diverses personalitats del sector s’han pronunciat sorpreses a les xarxes socials com el DJ Westbam: “Vaig parlar amb ell fa tres dies, em va dir que s’estava recuperant d’una grip, però semblava de bon humor. Tenia música nova a punt d’estrenar amb tots nosaltres al Rave the Planet”.

Nascut a Múnic, va començar a treballar com a punxa discos el 1994. Tenia un estil que oscil·lava entre el tecno i una nova música emergent, el trance. Els seus primers concerts importants els va fer a la seva ciutat i el primer tema que va treure s’anomenava This is no house. Va conèixer el productor musical Eniac, i a partir d’aquest moment la seva música va començar a fer-se més popular. Va treure un primer èxit de nom Prosac i l’any 2003 la seva cançó de més recorregut, Loneliness, un tema vocal progressiu que va encapçalar les llistes d’èxits del Regne Unit. Al llarg de sis anys va publicar quatre àlbums i va treballar regularment amb altres artistes com Jimmy Pop, l’alemany Xavier Naidoo, l’estatunidenc Tommie Sunshine i el raper Sido. Va tocar en festivals d’arreu del món, de Berlín al Japó, passant pel Brasil, Singapur, Tòquio o Los Angeles. Als últims anys el seu so va anar evolucionant cap a l’electro house.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.