Art

art

Horizon organitza un viatge en grup amb Tàpies

La històrica galeria d’art Horizon, que des de fa més de tres dècades dirigeixen Silvy Wittevrongel i Ralph Bernabei a Colera, s’ha afegit a les múltiples iniciatives que estan recordant des de fa mesos Antoni Tàpies en el seu centenari, amb l’exposició col·lectiva A Journey with Antoni Tàpies, que inclou obres originals del mateix Tàpies i d’altres disset artistes, i ha estat comissariada pels dos responsables de la galeria de la localitat alt-empordanesa. Tots els artistes convidats al viatge comparteixen amb el mestre barceloní el fet que “intenten bastir ponts entre Occident i Orient, allunyant-se de les aparences d’un present massa brillant i superficial”. Com recorden els responsables d’Horizon, per resistir a aquest imperatiu modern anomenat “progrés” i no caure completament en el seu parany, “Tàpies creia que l’únic (o millor) camí era recuperar l’esperit oriental present en moltes cultures”, en les quals predomina el desig d’unitat, “el desig de l’U”, en comptes del dualisme predominant a la tradició judeocristiana, en la qual se separa creador i criatura, matèria i esperit, cos i ànima.

Els artistes que han aportat obres a l’única exposició d’Horizon per a aquest estiu –la mostra estarà oberta fins al 30 d’agost, les tardes de dimecres a diumenge– són Jean Capdeville, Enrique Brinkmann, Dai-Bih-In, Àlex Nogué, Takesada Matsutani, André Marfaing, André Martus, Enric Ansesa, Yoon-Hee, Ralph Bernabei, Jerry Wolfe, Bosco Sodi, Christine Hiebert, Joan Pere Viladecans, Jordi Alcaraz, Ferran Giménez i Mirei Shigemori, un llistat que inclou uns quants noms habituals a l’òrbita d’ Horizon des de fa molts anys, formant entre tots un singular nucli de resistència artística allunyat de les altes instàncies del poder i el glamur de la cultura institucionalitzada.

Aquest viatge col·lectiu amb Antoni Tàpies al capdavant, es complementa durant els dies de l’exposició amb una performance de Søren Evinson (Barcelona, 1980), artista associat al Mercat de les Flors per a la temporada 2024/25. També s’hi projectarà la pel·lícula documental francesa Antoni Tàpies (1982), d’André S. Labarthe, produïda per Ina (Antenne 2).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.