Cinema

Cultura

Mor Bob Newhart, actor i còmic americà

L’any 2013 va guanyar un Primetime Emmy al millor actor secundari en sèrie còmica per les seves aparicions a ‘The Big Bang Theory’

El còmic estatunidenc George Robert Newhart, conegut com a Bob Newhart, va morir dijous, a l’edat de 94 anys, a la seva residència de Los Angeles. Va començar a fer-se famós a la dècada dels seixanta pels seus monòlegs, els quals solia gravar i vendre. Actualment, dos dels seus discos són encara dels més venuts de la història, un d’ells és The button-down mind of Bob Newhart (1961), amb el qual va ser guardonat amb el premi Grammy a l’àlbum de l’any i al millor nou artista. Tenia un humor molt característic, sec i pausat, sovint absurd i moltes vegades no necessitava dir gran cosa, tan sols utilitzar expressions facials.

A partir de la dècada dels 70 es va dedicar a la comèdia en televisió i aviat va esdevenir un dels còmics més populars pels nord-americans gràcies a les seves sèries The Bob Newhart Show (1972-1978) i Newhart (1982-1990), recordada per tenir un dels millors girs finals de la història. Al llarg de la seva trajectòria va demostrar ser també un actor versàtil, apareixent en nombroses pel·lícules i sèries. Una de les últimes va ser The Big Bang Theory. El seu paper recurrent com el professor Proton li va valer un premi Emmy l’any 2013. Posteriorment, també va aparèixer a la preqüela El jove Sheldon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.