Música

Música

Mor John Mayall, icona del blues i el rock britànic

La seva banda més famosa va ser ‘The Bluesbreakers’, amb la que va comptar amb la col·laboració de guitarristes de la talla d’Eric Clapton, Peter Green i Mick Taylor

El cantant, compositor i guitarrista britànic John Mayall, va morir dilluns, a l’edat de 90 anys, segons ha comunicat la seva família a través de la seva pàgina web.

Nascut a Macclesfield el 1933, va ser el gran pioner en la introducció de la música blues al seu país durant la dècada dels seixanta. L’any 1963 va instal·lar-se a Londres i va fundar la famosa banda The Bluesbreakers, amb la que va començar la seva llegenda. A diferència dels grans grups del moment, com The Beatles, The Rolling Stones o The Who, els quals van iniciar-se de molt joves, ell, fins a la trentena només s’havia dedicat a la publicitat, i a tocar la guitarra ho havia après de la mà del seu pare. Als anys seixanta, allunyat de les modes del moment, amb una estètica salvatge i molt alt, va dur el seu grup al capdavant del blues britànic. Influenciats pel blues elèctric de Chicago sonaven contundents i se sentien autèntics. El seu virtuosisme i el seu sentit del ritme van fer que aviat fos anomenat com el padrí del blues.

Amb el temps el grup va esdevenir una escola d’on van sortir magnífics músics, com Peter Green que va acabar formant la banda Fleetwood Mac o Mick Taylor, que posteriorment va ser guitarrista dels Rolling Stones. També el guitarrista Eric Clapton, que va unir-se a la banda per un breu temps i amb ell van gravar l’àlbum Blues Breakers (1966).

A casa nostra, Mayall va actuar diverses vegades a Barcelona. La seva darrera actuació a la capital catalana va ser l’any 2019 a la gira del 85è aniversari. Aquest 2024 va ser escollit per entrar al Saló de la Fama del Rock and Roll, en reconeixement de la seva tasca com a impulsor del blues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia