Llibres

literatura

La Nit de Poetes estarà dedicada a la poetessa Concepció Carreras Pau

La 31a edició de la vetllada literària tindrà lloc al pati de les Magnòlies de Girona el divendres 20 de setembre

La 31a edició de la Nit de Poetes tindrà lloc al pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat a Girona el divendres 20 de setembre a les 9 del vespre i, en cas de pluja, es traslladaria a l’auditori Josep Irla. La vetllada literària tindrà dues parts: la primera serà Poetes d’avui (i sempre), coordinada i presentada pel poeta Lluís Lucero Comas. En aquesta primera part recitaran les guanyadores dels XLIII Jocs Florals i Literaris Escolars de Girona: Clara Gordillo, guanyadora de la Flor Natural; Berta Cullell, premiada amb l’Englantina, i Martina Salvatella, guardonada amb la Viola. També hi participaran els ‘poetes d’avui’: Rodolfo del Hoyo Alfaro, Josefina Pasqual Fransoy, Leslie Pericot Mohr i Jordi Solà Coll, guanyador del Premi Miquel de Palol 2023. Aquesta primera part inclourà també versos del ‘poeta de sempre’ Iannis Ritsos (Grècia, 1909-1990).

La segona i última part de la vetllada, dirigida per Martí Peraferrer Vayreda, homenatjarà la poetessa Concepció Carreras Pau (Olot, 1893-1961) amb la representació de l’obra El teatre del desamor. Segons Peraferrer, l’olotina era una persona que passava pel món sense fer soroll. Era feminista, soltera i estava molt dedicada a la cultura, com a compositora, directora de teatre per a nens i poeta. A Olot se la coneix com la poeta enamorada. La seva obra serà representada per la companyia teatral La Madame, de Riudellots de la Selva, fundada recentment en honor a Manuela Fernández, veïna riudellotenca molt implicada en el teatre amateur.

“És una gran sort que Martí Peraferrer hagi pensat en nosaltres. No coneixia la Concepció Carreras i ha estat una sorpresa i un gran plaer poder-la conèixer, llegir-la i entendre-la, però també és un gran repte”, diu Montse Pérez, membre de La Madame.

“Espero que fem un espectacle bonic però al mateix temps pedagògic. És un acte fet per dones en honor a Carreras i se li vol donar veu a través de la companyia teatral La Madame”, afirma Peraferrer.

La vetllada poètica està organitzada per l’associació Nit de Poetes i els Amics de la Unesco de Girona amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i el GEiEG, i amb la col·laboració de la Fundació Prudenci Bertrana. L’acte es podrà veure en directe per TV Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Quatre dones, llegendes i redempció a Formentera

barcelona
nomenaments

Josep Maria Carreté, gat vell de la gestió cultural pública, nou secretari general del departament de Cultura

barcelona
música

Carlinhos Brown actuarà amb Chambao el 12 de setembre a Barcelona

barcelona

‘Blanes Talent Fest’, una nova iniciativa cultural per a artistes professionals i entitats de Blanes

BLANES
MÚSICA

Oasis anuncia el seu retorn

BARCELONA
Rogeli Herrero
Músic de Los Manolos i biògraf de Peret

“Peret, l’any 1974 a Eurovisió, es va trobar entre dos focs”

Barcelona
Cultura

La Colla Vella recupera la tradició d’anar amb carro a Vilafranca per Sant Fèlix

Valls
dansa

El festival de Microdansa Itinerant 15m² comença demà a Puig-reig

puig-reig
CÒmic

Un Corto Maltès que viu en el segle XXI

Barcelona