Música

Música

Mor el compositor i cantant francès Pascal Danel

Autor de l’èxit dels anys seixanta ‘Les neiges du Kilimandjaro’ amb el que va vendre més de 25 milions de còpies

El cantant i compositor francès Jean-Jacques Pascal, conegut professionalment com a Pascal Danel, ha mort aquesta matinada, a l’edat de 80 anys, segons ha informat el seu entorn a l’agència de notícies francesa.

Nascut a París el 1944, va iniciar-se musicalment com a guitarrista i cantant en un grup de rock de la ciutat. Al mateix moment va decidir començar a compondre cançons. L’any 1966 va treure el seu primer èxit La plage aux romantiques, que es va convertir en disc d’or, i l’any següent va arribar la cançó més internacional de la seva carrera, Les neiges du Kilimandjaro. Va vendre 25 milions de còpies i la cançó va arribar a ser gravada per més de 180 artistes diversos, esdevenint un dels grans èxits de la dècada dels seixanta. També la va reproduir en sis idiomes diferents i va aparèixer com a banda sonora d’una pel·lícula del cineasta Robert Guédiuian. Posteriorment, va continuar gravant noves cançons, no només en el seu idioma, sinó també en italià, castellà i japonès, i va fer gires per tot el món. El 1972 va quedar en tercera posició en el festival de la cançó Rose d’or d’Antibes. Alguns dels seus altres èxits menors, però que van assolir el top 10 de les llistes musicals van ser Ton ame o Comme une enfante. Sense deixar del tot la música, als anys vuitanta es va convertir en productor televisiu de la cadena France 3.

Entre el 2007 i el 2009 va ser partícip de la gran gira nostàlgica que va durar dos anys i mig i que va ajuntar algunes de les icones nacionals de la dècada dels seixanta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia