Cinema

cinema

Carla Simón comença a rodar ‘Romería’, el seu tercer llargmetratge

La pel·lícula, que reflexiona sobre les relacions familiars i l’impacte de la sida en els anys 80 i 90, s’està gravant a Vigo en català, castellà i francès

Carla Simón (Barcelona, 1986) ha començat a gravar la seva tercera pel·lícula, Romería. Aquest film es rodarà durant els mesos d’agost i setembre en diferents localitats de la ciutat de Vigo, en català, castellà i francès. La nova obra produïda per María Zamora (Valencià, 1976) explora les relacions familiars, però aquesta vegada la cineasta s’inspira en els orígens de la seva família biològica paterna.

El llargmetratge narra la història de Marina, una jove que viatja a Vigo per conèixer la família del seu pare biològic, qui, com la seva mare, va morir de sida quan ella era petita. A través de trobades amb els seus familiars paterns, Marina intenta reconstruir la història d’amor dels seus pares, però no ho aconsegueix, ja que la família paterna sent molta vergonya pels conflictes de drogues de la parella. Aquestes experiències la porten a crear un conte inspirat en el diari de la seva mare, que l’ajuda a comprendre i a reconciliar-se amb el passat.

La pel·lícula, segons avança l’ACN, explora les complexitats de les relacions familiars i el context de la crisi de l’heroïna i la sida a Espanya. És un moment en què a partir del 1987 la mortalitat causada per la droga va créixer i a principis dels anys noranta, unes 21.000 persones es van morir de sida a l’Estat.

“És la història de tota una generació que va desaparèixer tocada per la sida i la de tots aquells orfes que van deixar vius i desposseïts d’orígens, passat i records”, explica Simón.

Romería té com a protagonista principal a la debutant Llúcia Garcia, i un repertori que inclou a Mitch Robles, Tristán Ulloa, Celine Tyll, Miryam Gallego, Janet Novás, José Ángel Egido i Sara Casasnovas, entre altres actors.

Aquest film és una producció d’Elastica en coproducció amb Ventall Cinema (Alemanya), Dos Soles Media i Romería Vigo, A.I.E.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia