Arts escèniques

Màgia

Xevi fa aparèixer la millor màgia per 25a vegada

És el degà dels mags catalans en exercici als seus 80 anys –en farà 81 el 19 d’agost i no parla de retirar-se–, però el cristinenc Xavier Sala, simplement Xevi quan puja a un escenari, ha estat i continua sent un actiu promotor de l’art que ell practica des de fa més de sis dècades: l’il·lusionisme. El propietari del Gran Museu de la Màgia de Santa Cristina d’Aro celebra cada mes d’agost la seva Nit d’Il·lusió, un espectacle internacional que aquest any arriba a la 25a edició, com un dels pocs aparadors que té la màgia en ple estiu a la Costa Brava, enmig d’una gran oferta de música i altres arts escèniques. Però Xevi no desisteix i dissabte vinent, 10 d’agost, diada màgica de Sant Llorenç amb les seves llàgrimes nocturnes en forma de pluja de perseids –en realitat, plourà estels sobretot la nit del 12 al 13 d’agost– celebrarà la 25a Nit d’Il·lusió a la sala polivalent Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro (22.30 h, 25 euros).

A part del mateix Xevi, que sempre exerceix com a divertit presentador de l’espectacle i deixa anar algun truc, dissabte vinent actuaran sis il·lusionistes representants de diferents disciplines màgiques: l’italià Erix Logan, Javier Botía, Sara Maya, Juan Colás, Pepito i un vell conegut dels habituals de la Nit d’Il·lusió, el francès Arno, conegut com el Mag dels Ocells, que ja va actuar a la 10a i a la 20a edició del festival cristinenc.

Tots els participants a Nit d’Il·lusió tenen llargs currículums artístics farcits de premis, però segurament el que té una trajectòria més destacable és Erix Logan, nom artístic del mag italià Enrico Del Buono, que viu actualment al Canadà i ha triomfat amb els seus espectacles a Las Vegas. Entre els molts guardons que ha rebut, destaca el campionat d’Europa de Màgia del 2007 i quatre premis Mandrake d’Or, considerats els Oscar de la màgia. Les grans il·lusions i les levitacions impossibles són la seva especialitat. Generalment, actua acompanyat de la seva esposa, Sara Maya, que a Santa Cristina també mostrarà les seves pròpies arts màgiques i musicals.

Javier Botía es campió mundial de mentalisme, i Juan Colás acaba de guanyar el Premio Nacional de Magia, en la final celebrada fa pocs dies a Barcelona, amb una versió renovada del clàssic truc dels cèrcols xinesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia