Cultura popular

I quina exhibició!

Els Castellers de Vilafranca mostren el seu potencial a Vilanova descarregant quatre gammes extra: el 5de9f, el 3de10fm, el 4de9fa i el pde8fm, mentre que la Joves de Valls i la Jove de Tarragona fan bàsics de 9 i gamma alta de 8

La diada de les Neus de Vilanova va viure dissabte una jornada per recordar, signada pels Castellers de Vilafranca, que van descarregar quatre gammes extra en una plaça plena a vessar i amb moltes ganes de castells.

Els de Vilafranca van sorprendre sortint amb el cinc de nou, que només havien descarregat enguany en una ocasió. A Vilanova els va costar suor i gairebé llàgrimes però, un cop a la butxaca, ja es veia que era només un petit tastet del que vindria després.

En segona ronda van apostar pel seu gran objectiu: el tres de deu amb folre i manilles, que fins aleshores encara no s’havia vist aquesta temporada. Davant una plaça a la qual sovint li costa emmudir, els de la camisa verda van aconseguir l’eufòria fent, primer, l’aleta al castell de 10 i, després, mostrant de quin ADN estan fets descarregant el gran colós per 21a vegada. Alegria màxima amb crits de “Vilafranca, Vilafranca!”

Però encara no ho havien donat tot i, en tercera ronda, venia una altra novetat: el quatre de nou amb l’agulla, que no completaven des del 2017 i que havia estat un dels seus castells estrella. En tenien moltes ganes, i ho van demostrar. El quatre va començar a patir molt d’hora, però semblava que res podia superar la màquina verda. I, després de lluitar i lluitar, el van completar davant la mirada atònita de la plaça. Era el tercer gamma extra descarregat! I encara en venia un altre perquè, per acabar, van regalar un nou pilar de vuit amb folre i manilles. Així, signaven la millor actuació que s’havia fet mai a Vilanova i la 16a entre les 20 millors.

Per les Neus, però, les altres colles es van quedar, totes, amb deures i reptes pendents. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va descarregar en primera ronda el tres de nou amb folre, mogudet, però en segona ronda no van poder acabar el quatre de nou amb folre, que –després d’un intent desmuntat– van deixar en carregat, ja que va saltar del pis de quarts. En tercera ronda els liles van apostar pel cinc de vuit –lluny de la torre de nou amb folre i manilles amb la qual s’havia especulat– i van tancar amb el tercer pilar de set amb folre, que van descarregar de forma plàcida.

La Colla Joves Xiquets de Valls volia reconciliar-se amb els bàsics de 9 perquè fa quinze dies els va deixar en intents. I tenien l’espineta clavada. Així, en primera ronda van descarregar el tres de nou amb folre, un xic lent, i després, reconeixent la manca de camises, van decidir portar el quatre de vuit amb el pilar i el dos de vuit amb folre, ben tranquils. Descartat també el pilar de 8 amb folre i manilles, van tancar amb un, com sempre, pilar de 7 amb folre de postal.

Finalment els Bordegassos tampoc van marxar del tot satisfets de la seva diada. I és que van obrir amb dos intents desmuntats de quatre de vuit (el seu màxim objectiu) fins que el van aparcar i van canviar d’estratègia descarregant el cinc de set, estrenant el nou de set després de set anys i, finalment, van tancar amb el set de set.

Una diada, doncs, la de Vilanova, que va mostrar que els de Vilafranca, de moment, van un pas més avançats que la resta de colles, però, de ben segur, no s’adormiran perquè ve un mes d’agost molt i molt exigent.

Altres actuacions

Dissabte

Vila-seca

Colla Vella dels Xiquets de Valls:

5/8, 3/9f, 4/8p, p/6

Xiquets de Tarragona:

5/8, 3/8, 4/8



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia