Música

música

Francesc Ubanell presenta avui el seu nou disc, ‘U’, en el 51è Festival de Cadaqués

Gairebé quatre anys després d’haver publicat el seu primer disc en solitari, Estones d’un home esbalaït, que va gravar literalment tot sol, el guitarrista figuerenc Francesc Ubanell estrena un disc titulat simplement U, amb sis composicions seves que ha creat pensant en la formació que l’ha gravat, el Francesc Ubanell Hamm Trio, que completen Raül Marc Portell (orgue Hammond) i Agustí Borrell (bateria). El trio presentarà aquest disc avui en un concert gratuït programat dins del 51è Festival Internacional de Música de Cadaqués, a la plaça 1 d’Octubre (19.30 h).

Comencem pel títol: U. “No ve d’Ubanell, sinó d’una teoria psicològica que parla de la U com una lletra que representa la vida, que comença alt, va baixant i després torna a pujar”, explica el guitarrista. El tema titulat U és el primer que va compondre, però és també l’últim del disc. L’àlbum es va gravar en només dos dies a l’Estudi 5Grama que té Ubanell a Pujals dels Pagesos, on també l’ha mesclat i masteritzat.

“Amb el Hamm Trio vam començar fa un parell d’anys fent estàndards, amb molts referents en aquest tipus de trio com ara els dels guitarristes West Montgomery, John Abercrombie i Grant Green. Sempre m’ha agradat molt aquest so i ja havia tingut un altre trio en aquesta línia”, explica Ubanell. A diferència del seu debut, més acústic i introspectiu, fruit del confinament, aquest U és “més col·lectiu, de grup, més alegre”, i hi ha recuperat el tema Valor per volar, que ha tocat amb diferents formacions des de fa molts anys. Ubanell és professor de La Moderna de Girona i dirigeix el Festival de Jazz de Figueres i la Big Band de l’Alt Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia