Patrimoni

HISTÒRIA

L’Ajuntament de Cambrils rep una donació de documents de la guerra civil

Les cartes escrites des del front pels germans Gaietà i Josep Miralles, desapareguts els darrers mesos de la guerra civil, són part del fons que la família Miralles Alcarraz ha donat a l’Ajuntament de Cambrils i que es conservaran a l’Arxiu Municipal. Dijous passat, l’alcalde, Alfredo Clúa, i la representant de la família, Rafaela López Gómez, van signar un conveni de donació de documents a l’arxiu relacionats amb els germans Miralles.

D’aquest fons en destaquen una norantena de cartes escrites pels dos germans i altres familiars des del front de guerra. Hi relaten la seva situació al front i s’interessen per l’estat dels seus familiars i de la vila de Cambrils després de patir un bombardeig. Les cartes ingressen acompanyades d’un conjunt aproximat de 730 fotografies datades entre 1930 i principis del segle XXI, que mostren la relació amb la família Miralles Alcarraz i alguns indrets de Cambrils.

A més, hi ha un parell de diplomes d’estudi d’un dels germans, Gaietà Miralles, datats als anys 1926 i 1930 i diferents documents audiovisuals de la darrera dècada del segle XX generats per la germana de Gaietà i Josep, Teresa Miralles.

Segons el consistori, tota aquesta documentació queda sota custòdia de l’Arxiu Municipal, que en breu iniciarà les tasques de descripció i digitalització amb l’objectiu de preservar els documents i poder-los divulgar en el marc de les diferents activitats que organitzen periòdicament el Museu d’Història de Cambrils, l’Arxiu Municipal i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia