Cinema

amazon prime video

L’ombra de Sàuron s’escampa per la Terra Mitjana a ‘Els anells de poder 2’

Al funeral de J.R.R. Tolkien (1892-1973), es va llegir un petit relat de l’autor d’El hòbbit i El senyor dels anells que es titula La fulla d’en Niggle. El protagonista que li dona títol és un pintor que es proposa pintar la fulla d’un arbre, però ho fa amb tants de detalls i realisme que es veu obligat a continuar per la branca, les altres fulles, la soca... I entre les branques apareix un paisatge que el pintor mai no havia imaginat. La metàfora reflecteix la manera com Tolkien va crear la Terra Mitjana, amb les seves races (els hòbbits, homes, elfs, nans, orcs...), geografia, història, mitologia...

En el trasllat a la pantalla d’aquest univers, està passant més o menys el mateix. Després d’un intent poc reeixit, un film animat dirigit per Ralph Bakshi el 1978, Peter Jackson va crear la monumental trilogia El senyor dels anells, estrenada entre el 2001 i el 2003 i coronada amb els Oscar del 2004 després d’arrasar a les taquilles d’arreu del món. Des de llavors, com el quadre de Niggle, l’univers de Tolkien no ha deixat d’expandir-se en el món audiovisual, amb dos grans projectes més destacats: la trilogia d’El hòbbit (2012-2014), dirigida pel mateix Peter Jackson, i la sèrie d’Amazon Prime Video El senyor dels anells: Els anells de poder (2022), que es va promocionar com la sèrie més cara mai produïda. Encara que no va complir les expectatives, més de cent milions d’espectadors la van veure a la plataforma.

El proper 29 d’agost arriba la segona temporada d’Els anells de poder , que continua la història del tenebrós Sàuron, anys abans dels fets d’El senyor dels anells. Expulsat per Galadriel, sense exèrcit ni aliats, el Senyor Fosc intenta reconstruir el seu poder i crear els anells de poder per sotmetre tota la Terra Mitjana. La nova entrega submergeix els personatges en una marea creixent de foscor en què tots (homes, elfs i nans) es veuen obligat a trobar el seu lloc en un mon abocat a la desgràcia.

Patrick McKay i J.D. Payne no tenien gaire experiència abans de la primera temporada, però es mantenen com a creadors de la segona, en una aposta continuista que es fa extensiva al repartiment. Entre els protagonistes hi ha: Charlie Vickers (Sàuron), Morfydd Clark (Galadriel), Cynthia Addai-Robinson (Míriel), Markella Kavenagh (Nori) i Robert Aramayo (Elrond). J.A. Bayona, que va dirigir dos episodis de la primera temporada, no ha seguit en la continuació per afrontar reptes més personals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.