Arts escèniques

dansa

El festival de Microdansa Itinerant 15m² comença demà a Puig-reig

El festival de Microdansa Itinerant 15 m² torna amb una nova edició que se celebrarà al municipi berguedà de Puig-reig a partir de demà dimarts i fins al dissabte 7 de setembre. Aquest projecte cultural que combina dansa, coneixement i territori enguany posarà èmfasi en l’aigua i el tèxtil, dos elements que van ser fonamentals durant la revolució industrial a Catalunya.

15 m²  té l’objectiu de donar valor, promoure i difondre el coneixement del patrimoni industrial tèxtil català amb activitats gratuïtes que s’han organitzat amb la col·laboració d’una dotzena d’entitats locals i veïns de la localitat.

Per donar peu al 15 m² es farà una passejada nocturna organitzada per l’Associació d’Amics de les Colònies Industrials de l’Alt Llobregat i el projecte de moviment creatiu Lebanna. Començarà a Puig-reig i passarà per les colònies de Cal Prat, Cal Cases i Cal Pons.

El segon dia, SETEM Catalunya ha organitzat un taller per reflexionar sobre les problemàtiques del sector tèxtil en l’actualitat i a escala global. El 31 d’agost i l’1 de setembre, es presentaran 20 mostres professionals de microdansa a les colònies de Cal Pons i Cal Vidal a càrrec de Cia Nadine Gerspacher, Gilles Viandier, Federica Porello i Pau Aran, entre d’altres.

Les activitats gratuïtes continuaran i el 6 de setembre es farà una jornada dedicada a l’aigua a la colònia de Cal Marçal que inclou una visita guiada a càrrec de Josep Parera. A més, aquest mateix dia es durà a terme un programa de curtmetratges amb la col·laboració del projecte KINO de l’espai La Morada.

Per concloure el festival hi haurà una jornada sobre la dona i el tèxtil a la colònia de L’Ametlla de Merola amb una conversa conduïda per Rosa Serra amb treballadores del sector de diferents generacions. Seguidament, una visita als espais culturals de la colònia que es tancarà amb dues mostres professionals de microdansa en femení.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia