Altres

Dos nous projectes europeus utilitzen tecnologies pioneres per a transformar CO2 en biocombustible

El Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental (LEQUIA), grup de recerca de la Universitat de Girona (UdG), és soci de dos nous projectes europeus que tenen com a objectiu transformar el diòxid de carboni (CO2) en biocombustibles per a l’aviació a través de microalgues i altres tipus de residus biogenètics. Tots dos projectes, finançats pel programa europeu Horizon Europe de la Comissió Europea, utilitzen una tecnologia desenvolupada a la UdG basada en microorganismes elèctricament actius, que es troben de manera natural– fins i tot en el cos humà– i que són capaços de catalitzar reaccions químiques de gran interès. Aquests projectes cerquen cobrir la necessitat de trobar alternatives sostenibles als combustibles fòssils, contribuint així a la neutralitat climàtica de la Unió Europea.

El projecte ALGAESOL té una durada de 36 mesos i és coordinat pel Centre Noruec de Recerca NORCE. Aquest té com a objectiu desenvolupar i avaluar diverses solucions per a la conversió sostenible de la llum solar, el CO2 i residus orgànics en combustibles, com el metanol i bio-olis. El projecte cerca crear i consolidar noves cadenes de valor per a combustibles d’aviació i navegació marítima basades en microalgues i tecnologies de combustibles renovables solars directes.

El projecte pretén reduir entre un 20 i un 25% els costos de producció i l’impacte ambiental dels biocombustibles, tot seguint un enfocament d’economia bio-circular i contribuint a les prioritats del Pacte Verd europeu.

Per altra banda, el projecte Fuels-C, coordinat pel Centre tecnològic Leitat (Terrassa) i d’una durada de 42 mesos, se centra a incrementar la producció de biocombustibles avançats per al transport marítim i terrestre, utilitzant residus orgànics i CO2.

S’implementaran diverses tecnologies innovadores per convertir aquests residus en combustibles com el metà i l’etanol, amb l’objectiu d’avaluar la seva viabilitat econòmica i ambiental, així com la creació de noves oportunitats de negoci i la consolidació del lideratge de la UE en matèria de ciència i tecnologia en el mercat dels biocombustibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia