Cultura popular

CULTURA POPULAR

Ja es coneixen les 42 colles classificades pel Concurs de Castells

Ja es coneixen les 42 colles classificades per a les tres jornades del Concurs de Castells que se celebrarà a Torredembarra i a Tarragona. Els dotze primers classificats actuaran diumenge. Els Castellers de Vilafranca encapçalen el rànquing, seguits de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Jove de Tarragona i els Minyons de Terrassa. Al sisè lloc han entrat els Capgrossos de Mataró, després els Xiquets de Tarragona, els Moixiganguers d’Igualada, els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sants, els Xiquets de Reus i els Nens del Vendrell. Ara, les formacions castelleres tenen 48 hores per confirmar la seva assistència. En el cas d’alguna renúncia, s’invitarà a les colles classificades a continuació.

El Concurs de Castells se celebrarà els següents dies: el diumenge 29 de setembre, a les 10 h, a la plaça del Castell, a Torredembarra; el dissabte 5 d’octubre, a les 16.30h, a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona; i el diumenge 6 d’octubre, a les 10h, també a la TAP de Tarragona. L’índex classificatori comptabilitza els tres millors castells de les cinc millors diades realitzades per cada colla des de l’1 de setembre de 2023 fins al 31 d’agost de 2024.

Les puntuacions de la classificació són assignades segons la taula de puntuacions del Concurs de Castells, a través de la Base de dades de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya – Colla Jove Xiquets de Tarragona. A la tretzena posició hi ha els Marrecs de Salt, els primers classificats per la jornada de dissabte a la TAP. Tot i això, podrien passar a diumenge si els Minyons de Terrassa renuncien a la seva plaça com han fet habitualment. Els últims a entrar a la competició de dissabte han estat els Xiquets del Serrallo. A la taula de la jornada de Torredembarra, al capdamunt hi ha els Castellers de Mollet i els últims en classificar-se han estat la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima. Si algunes colles renuncien, podrien accedir la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès i la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample, a les posicions 43 i 44 respectivament.

El dilluns 9 de setembre es presentarà la llista definitiva de colles participants, i el dimecres 11 de setembre se celebrarà, a les 19 h, el sorteig de posició a plaça i ordre d’actuació de les tres jornades, en un acte obert al públic que se celebrarà al Teatre Tarragona i que serà retransmès per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i TAC12.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia