Llibres

LLIBRES

L’Avenç edita una vuitantena de proses inèdites de Joan Vinyoli

La filòloga Georgina Torra ha exhumat una vuitantena de textos en prosa fins ara inèdits del Fons Joan Vinyoli custodiat per l’Arxiu Comarcal de la Selva i els ha reunit en el llibre Proses, que acaba de publicar a L’Avenç. El volum es presenta demà (19 h) a la biblioteca de Santa Coloma de Farners, municipi on el poeta va passar bona part de la infantesa i l’adolescència, amb una conversa entre l’historiador i editor Josep M. Muñoz i la mateixa Georgina Torra, a més de la lectura dramatitzada d’alguns dels textos del llibre a càrrec de l’actriu Cristina Noguer.

Aquest conjunt de proses inèdites van ser descobertes durant la catalogació del Fons Joan Vinyoli i permeten descobrir un narrador influït, com en la seva poesia, per Hölderlin i Rilke, atret per l’existencialisme i atent a les noves veus del panorama literari català. Entre les proses reunides, hi ha una cinquantena de narracions, datades entre 1930 i 1960, a més de textos de caràcter autobiogràfic i metapoètic que, si bé no s’allunyen de la seva poesia, “exploren altres vies de coneixement i representació de la realitat”, com assenyala Georgina Torra, i permeten conèixer un aspecte nou de Vinyoli.

Paral·lelament, Galaxia Gutenberg acaba de publicar també una nova traducció de la poesia de Vinyoli en castellà, Soy un hombre solo, a cura del poeta i assagista Josep M Sala-Valldaura, amb traducció de José Ángel Cilleruelo i Vicente Valero. El llibre recull una àmplia antologia dels poemes de l’autor, inclosos alguns llibres sencers de la seva etapa de maduresa. Les dues publicacions coincidiran amb el III Simposi Internacional Joan Vinyoli, que se celebrarà a Santa Coloma de Farners els propers 17, 18 i 19 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia